A légitársaság nem igazán verte nagydobra, hogy megváltoztatta a poggyászok díjszabásának módját, melynek köszönhetően lesz, aki rosszabbul, lesz, aki jobban jár, és lesz, aki a legjobban jár, a Wizz Air.

copy-of-img_8154

A poggyászt feladóknak ezen túl szemfülesnek, és leginkább gyorsnak kell majd lenniük, ha nem akarnak még többet fizetni a feladott csomagjukért, mint eddig. A légitársaság ugyanis az új rendszer szerint egy oda-vissza útért akár 27,900 forintot is elkérhet.

Az új, dinamikus árképzés

A Wizz Air az emelést (vagy legyen inkább változtatás) nem igazán kommunikálta az utasok felé, ezért kicsit olyan érzést kelt az emberben, hogy „biztos már megint emeltek valamit”. Mert ha egy cégnél valami olcsóbb lesz, azt a mai világban azonnal ország világ tudtára adják síppal, dobbal, és néha még nádi hegedűvel is.

A cég december 1-től egy ún. dinamikus árképzést vezetett be a feladott csomagokra. Korábban a repülő út hossza és a szezon határozta meg az árat, mostantól azonban az eddig már feladott csomagok száma befolyásolja, egy előre meghatározott minimum és maximum érték közt. Ez azt jelenti, hogy aki gyorsabb, annak olcsóbb lesz, aki lusta vagy lassú annak pedig drágább.

A cég, állítása szerint a túlfoglalásoknak akar gátat szabni. Elmondásuk szerint a minimum és maximum árak is változtak. A maximum összeg magasabb lett, a minimum pedig néhol alacsonyabb.

bag-carousel_2991348b

Jelenleg csúcsidőn kívül 4,500 és 11,200 forint, míg csúcsidőben 7,500 és 14,650 forint közt mozog a poggyászok ára egy útra. Ha utólag akarunk poggyászt hozzáadni a foglaláshoz, az 700 forintos pluszköltség mellett tehető meg.

Csúcsidőszakok: márius 28 – április 19, és június 6 – szeptember 27

Akkor ez emelés, vagy nem?

A korábbi maximum árak csúcsidőben 10,500, csúcsidőn kívül pedig 7,500 forint voltak. Ez több, mint 30%-os emelkedés mind a két esetben. A minimum árak egy korábbi árlistával összehasonlítva nem változtak (4,500 és 7,500 forint).

Az árak sávosan emelkednek attól függően, hogy addig mennyi poggyászt adtak fel a járatra már beregisztrált utasok. Az egységes, az út hosszától független árak miatt rövidebb utakon feltehetően többet fogunk átlagosan fizetni, mivel a maximum ár magasabb. Árcsökkenés hosszabb utakon figyelhető meg, mivel a minimum díj ott sem lesz magasabb, mint a rövidebb utakon. Tehát elmondhatjuk, hogy indirekt módon az utazás hossza mégis befolyásolja, hogy várhatóan átlagosan többet, vagy kevesebbet fizetünk, a korábbi összeghez képest.

Egy biztos, aki elsők közt adja fel csomagját, az jó eséllyel jobban fog járni.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://m.origo.hu/utazas/hirek/20150218-ha-nem-siet-dragabb-a-feladott-csomag-a-wizz-airnel.html