Vilmos herceg megindító beszéde Károly megkoronázása után a nemzethez, a királyhoz és a néhai Erzsébet királynőhöz 1

A walesi herceg a koronázás másnapján tartott ünnepség keretein belül tiszteletét fejezte ki “apu”, vagyis Károly király előtt, mondván, hogy a néhai II. Erzsébet királynő “büszke lenne” ha még élne.

Vilmos herceg megindító beszéde Károly megkoronázása után a nemzethez, a királyhoz és a néhai Erzsébet királynőhöz 3

A Windsori kastélyban a koronázási koncerten a tömeghez fordulva Vilmos elmondta, hogy a nagymamája “ott van fent, és szeretettel figyel minket”. Azt mondta, ez a hétvége “annyira fontos”, mert minden a szolgálatról szólt. Kiemelve Károly király elmúlt 50 évében elért eredményeit, Vilmos azt mondta: “Apám, mindannyian büszkék vagyunk rád.”

A trónörökös ezt követően fogadalmat tett a nemzetnek, mondván: “Elkötelezem magam, hogy mindnyájatokat szolgálni foglak. Király, ország és nemzetközösség.”

A walesi hercegnő vele és Vilmos legidősebb gyermekeivel, György herceggel és Charlotte hercegnővel vett részt az eseményen. Lajos herceg, aki most töltötte be az ötödik életévét, otthon maradt a szombati hosszú nap után. Edinburgh hercege és hercegnéje a király és a királynő mellett ültek, mögöttük Rishi Sunak miniszterelnökkel. A 20 000 fős közönség nyilvános szavazáson szerezhette meg a jegyét, és még többen néztek az olyan sztárok előadásait, mint Katy Perry és a Take That a BBC One-on és a BBC Radio 2-n.

Vilmos beszéde a színpadon közvetlenül Richie fellépése után hangzott el – a herceg az amerikai énekes-dalszerző slágerére utalva azt mondta: “Én nem folytatom egész este”, ami megnevettette a királyt és közönséget. Vilmos herceg beszédében megköszönte mindenkinek, hogy “ilyen különleges estévé tették ezt a mait”, mielőtt rátért volna a hétvége jelentőségére.

“Ahogyan a nagymamám mondta, amikor megkoronázták, a koronázás a jövőbeli reményeink kinyilatkoztatása” – mondta. “És tudom, hogy ott van, és szeretettel figyel minket. Büszke anya lenne. Mindamellett, hogy az ünnepségek csodálatosak, az egész középpontjában akkor is egy egyszerű üzenet áll. A szolgálat.”

Elmondta, hogy miután szombaton belépett a Westminster Abbey-be, édesapja első szavai a szolgálatára tett ígéretről szóltak. A herceg méltatta a királyt, amiért “jóval azelőtt figyelmeztetett a környezetet érő károkra, hogy ez aktuális problémává vált volna”, valamint a Prince’s Trusttal, a fiatalokat támogató jótékonysági szervezettel végzett munkájáért.

“A legfontosabb talán az, hogy édesapám mindig is megértette, hogy bármilyen vallású, bármilyen származású és bármilyen közösséghez tartozó ember megérdemli, hogy ünnepeljék és támogassák őket” – mondta.

„Apa, mi mindannyian büszkék vagyunk rád.”

A herceg köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik “a hadseregben, az osztálytermekben, a kórházi osztályokon és a helyi közösségekben” szolgálnak, majd ő maga is fogadalmat tett, hogy hűségesen szolgálni fog. Azzal fejezte be beszédét, hogy „Isten óvja a királyt”, amit a tömeg hangosan megismételt majd közösen elénekelték a nemzeti himnuszt. Megindító és szívből jövő üzenet volt ez Vilmos hercegtől.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után