Verekedés tört ki a Ryanair járatán 10km magasan, és még videó is készült 1

Az utasszállító repülőjárat kényszerleszállást, kellett, hogy végrehajtson, miután a közismert fapados légitársaság egyik gépén, utazás közben komoly csetepaté alakult ki, amit az egyik utas még videóra is vett.

ryanair-bunyo

A nagy verekedés és „csápolás” közben egy idősebb asszonyt és az egyik légi utaskísérőt is megütötték, derült ki a hivatalos jelentésekből. Ahogy az a videofelvételen is látható, igen komoly ütésváltás alakult ki a vitázó felek között, de szerencsére a repülőjáraton dolgozó utaskísérők ott termettek, és azonnal közbe avatkoztak, amint látták, hogy eldurvul a dolog.

Nem csak a stewardessek de néhány utas is odaugrott, és segített szétválasztani a balhézó feleket, akiknek az agyára leszállt a lila köd. A többi utas csak döbbenten nézte, hogy mi történik, a Ryanair járatán, csütörtök éjjel. A gép egyébként Brüsszelből tartott Máltára, és tömve volt utasokkal, ahogy az a videón is jól látható.

Hallani lehet a felvételen, ahogy a kapitány egy ponton bemondja, hogy az utasok viselkedése elfogadhatatlan, és hogy emiatt a repülőgép irányt változtat, és Pisa városában leszáll egy kényszerkitérő erejéig.

„A verekedés annyira elfajult, és olyan sokáig tartott, hogy már azt hittük, hogy valamelyikőjük fogja, és kinyitja a vészkijárat ajtaját. Akkor kezdődött, amikor egy idős asszony felállt a helyéről és átült egy másik székbe, miközben elmondta nekem, hogy őt is fejbe vágták. A balhé akkor durvult el, amikor a két belga fickó megpróbált közbelépni.”

„Mindenkire rátámadtak, aki a közelükben volt és az egyik még egy utaskísérőt is pofon vágott. A káosz vagy 10 percen át tartott a gépen, és csak akkor maradt abba, mikor a pilóta beszólt a hangosbemondón, hogy a gép irányt vált. Mindeközben az utasoknak és a személyzetnek közös erővel és biztonsági övek segítségével sikerült megfékezniük a civakodó feleket.” – mesélte Tomy Engerer, máltai szoftvermérnök.

Mikor a gép leszállt, az olasz rendőrség már készenlétben volt, és összesen 4 utast távolítottak el a járat fedélzetéről.

„A gép rendben leszállt Pisa városában, és a rendőrség ezt követően négy utast vett őrizetbe, mielőtt a járat folytathatta útját Málta felé. Egyáltalán nem toleráljuk az ilyesfajta viselkedést a repülőjáratainkon. Fontos számunkra, hogy az utasaink biztonságban érezzék magukat, és jó hangulatban teljen az útjuk. Az ügy innentől a helyi rendőrségre tartozik.” – nyilatkozta a légitársaság szóvivője.

A Ryanair novembertől egyébként egy új rendszert vezetett be, amivel sok utasnak okoznak fejfájást, és amit rengetegen szóvá is tettek. Erről itt olvashattok.     Forrás: Standard

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után