Teljes fejetlenség, kaotikus állapotok és rohamrendőrség a tegnapi tüntetésen Londonban 1

A brit főváros belvárosában anarchikus állapotok uralkodtak el november 5-én szombaton este, melynek végére a rohamrendőrséget is be kellett vetni, miután a Milliós Maszkos felvonulás ismét agresszív tüntetésbe és vandálkodásba torkollt.

felvonulas-tuntetes-london

Elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi a jelen lévők, ugyanis többek közt olyan is megtörtént, hogy amikor a rendőrök megpróbáltak letartóztatni néhány deviáns balhézót, a többi tüntető dühödten rohamozta meg őket, hogy kiszabadítsák a társaikat. Mindeközben tömegesen kántálták a „f**k the police” és „police brutality” beszólásokat.

Amikor a rendőrök egy másik tüntetőt vittek le a földre és bilincseltek meg, a tömeg övegekkel hajigálta meg őket. Az egész Trafalgar Square forrongott a dühös tüntetőktől és folyamatosan voltak kihágások itt-ott a tüntetők által birtokolt területen. Hatalmas rendőri jelenlétre volt szükség, hogy kordában tudják tartani a tömeget. Összesen 33 embert tartóztattak le az este folyamán. Volt olyan is, akit azért vittek el, mert nem volt hajlandó levenni a maszkját, amikor erre felszólították.

an110027673protestors-confr

Hivatalosan a tüntetés este 6 órakor kezdődött, és 9-ig tartott, azonban sokszáz tüntető nem volt hajlandó 21:00-kor befejezni és hazamenni, sőt a rendőri felszólításra is fittyet hánytak. Ennek következtében be kellett vetni a készenlétben álló rohamrendőröket az aktivisták csoportjainak a szétzilálására.

an110020071epa05619232-prot

A tömegben füstbombák és tűzijátékok is repkedtek, amelyek néha mások testi épségét veszélyeztetve értek földet vagy robbantak fel. A tüntetők közül rengetegen a V for Vendetta című filmből ismert maszkban jelentek meg, így eltitkolva kilétüket, és rengeteg embernél voltak transzparensek, mindenféle kormányellenes szlogenekkel.

A tüntetést minden évben az Anonymus nevezetű közismert hekkercsoport szervezi. A tavalyi tüntetés is elképesztően erőszakos, balhés éjszakába torkollott így a rendőrség idén restrikciókat léptetett érvénybe, többek közt a tüntetés időtartamát 3 órára korlátozta. Továbbá a tüntetés helyszínét lekorlátozták a Trafalgar Square és a Whitehall környékére.

an110020400protestors-follo

A rendőrség azt is egyértelműen a tüntetők tudtára adta, hogy bárki, aki nem tartja be a szabályokat, letartóztathatják. A rendőröket még arra is felhatalmazták, hogy ha valaki megtagadja a maszk levételét, azt is elvihetik.

https://www.youtube.com/watch?v=TRS_-0aSk1s

„Senki nem védi az embereket. Senkit nem érdekelnek. Úgy gondolom, hogy mindenki, aki ma eljön, annak fontosak annyira az embertársai, hogy tesz is valamit értük, vagy legalább megpróbálja, ha a hivatalnokok már ennyire sem képesek. Senki nem akar harcolni, mi csak változást szeretnénk. Mindenki aki balhézik, az félreérti a tüntetés valódi célját.”       Forrás: Standard

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után