A legnagyobb brit internetszolgáltató visszavág az őket leíró riválisainak, ugyanis nemrég egy új fejlesztési csomagot prezentált, mellyel Nagy-Britanniát végre a leggyorsabb internettel rendelkező országok közé repítené.

188un6o4q45acjpg

A tervek közt szerepel, hogy 2020-ra legalább 10 millió otthont fognak ultragyors internettel ellátni az országban, valamint azokban az otthonokban, ahol az optikai kábel még nem lesz bevezetve, a minimum sebesség legalább 5-10 megabit lesz. A bejelentést nem sokkal azután tették közzé, hogy a konkurens vállalatok igencsak becsmérlő szavakkal illették a brit internetszolgáltatót, és azt javasolták, hogy a céget fel kellene darabolni. Ezt a hivatalos levelet, mely szerint jelenleg Nagy-Britanniában emberek milliói kapnak kritikán aluli szolgáltatást, többek közt a Sky, a Vodafone és a TalkTalk is aláírta.

A konkurens cégek szerint radikális változtatásra van szükség, ugyanis a hálózat jelenleg a BT kezében van, és így a többi vállalat hátrányt szenved, továbbá az ügyfélszolgálat sem úgy teljesít problémák esetén, ahogy kellene. Ez azt eredményezi, hogy milliók kapnak pocsék szolgáltatást, a versenytársak pedig képtelenek hatékonyan alternatív megoldást biztosítani a felhasználók számára.

BT-606465

A kritikák és a lázadozni kezdő lakosság elhallgattatására a BT egy az internethálózatot teljesen megreformáló tervvel hozakodott elő.

A terv legfőbb pontjai:

  • Az országos minimum sávszélesség 5-10 Mbps-re (megabit / szekundum) történő emelése
  • Nagysebességű internet bevezetése az otthonok 95%-nál is magasabb hányadába
  • 2020-ra 10 millió otthonban legalább 300-500 Mbps-os sebességű internet bekötése, és az 1 Gbps-os sávszélesség elérhetővé tétele
  • Több új közösségi internetes csomag bevezetése
  • Az ügyfélszolgálat minőségének javítása, és reakcióidejének csökkentése

A legfrissebb statisztikák szerint a BT-hez befutó felhasználói reklamációk száma valamelyest csökkent, de még így is többet kaptak, mint a szektorbeli átlag. A legtöbb panasz egyébként az EE-hez futott be a szolgáltatással kapcsolatban, míg a legjobban a Sky és a Virgin Media teljesítettek.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/technology-34324046