A London Design Festival nem csupán egy nagy ünnepség a divatvilág nagyjai számára a brit fővárosban, ugyanis idén a kis helyen is elférő otthonokra kiötlött innovatív megoldások fontos részét képzik az eseménynek.

1400-berts-bigger-box

Jelenleg igen nagy kihívást jelentő probléma mindenki számára a lakóhelyek problémája. Az élettér mérete és a megfizethetőség a két legkritikusabb pontja ennek a megoldandó feladatnak. Nem csoda, hogy az új, szállítható, szinte zsebkendőnyi területen elférő lakóházak hihetetlenül felkapott téma lett az elmúlt napokban, amióta a fesztiválon is bemutatásra kerültek.

600-micro-house-10

A Nyugat-Londonban, a Syon parkban megrendezett négynapos eseményen került bemutatásra a Bert & May első dizájnos „dobozháza”. A belső dizájnnal foglalkozó vállalat több különböző méretű és fajtájú készre gyártott konténerlakást is bemutatott. A nagyobbik méretű lakás gyárban készül el, mindössze 14 hét leforgása alatt, és a kívánt helyszínen kerül összeszerelése, kevesebb, mint 24 órán belül. Nekünk semmi más dolgunk nincs, minthogy találjunk egy arra alkalmas földterületet, ahol felépíthetjük.

600-micro-house-09

„Mi azt szerettük volna tudatosítani, hogy a helytakarékosság az, ami igazán nagy dolog manapság. A Prefab pedig abban nyújtott hatalmas segítséget, hogy olcsó de mégis stílusos legyen a végeredmény. Az eredeti elképzelés az volt, hogy valami nagyon látványos, ugyanakkor olcsó előre gyártott lakóházat hozzunk létre.” – mesélte Lee Thornley, az egyik társtulajdonos.

600-little-box

Az 50 négyzetméteres lakásban két hálószoba, egy egybenyitott konyha és nappali, valamint egy fürdőszoba található meg. (A képeken nem pont az a típus van, amit a kiállításon meg lehet tekinteni.)

600-micro-house-00

Bloomsbury-ben pedig nem olyan régen raktak össze egy hasonló, elgondolásból születet minilakást két konténerből, ami szintén rendkívül jó helykihasználtsággal rendelkezik és emellett egy teljesen energiatakarékos, „okoslakás” lett belőle. Igaz, mindössze 30 négyzetméter alapterületű garzonról beszélünk, de egyrészt a technológia még nem kiforrott, másrészt a megépítés összköltsége nem haladja meg a £25,000-ot. Ez azért nem rossz egy olyan lakástól, amiben még hangra aktiválódó világítás is be van szerelve. Aki meg akarja nézni, az szeptember 21 és 27 között teheti meg a Store Street-en (WC1).

600-micro-house-11

Ez a teljesen rendhagyó, új lakóháztípus azoknak a bátor londoni lakosoknak született, akik a saját otthonukat maguk szeretnék felépíteni, a jelenlegi piaci árak töredékéből, most, hogy az építési tervekkel kapcsolatos jogszabályokon lazítottak, és a kihasználatlanul lévő építési telkekre való építkezést is jobban támogatják.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.homesandproperty.co.uk/property-news/news/future-housing-capital-portable-pocket-size-flats-are-big-news-london-design-festival