koronavírus egyéni vállalkozók

Rishi Sunak, brit pénzügyminiszter hivatalosan is bejelentette, hogy a kormány miként tervezi megvédeni a magánvállalkozókat. Mint kiderült, az elgondolás hasonló, mint a teljes munkaidős és a nulla órás szerződéssel rendelkezők esetében kitalált támogatási rendszer. Itt olvashatsz arról, hogy hogyan támogatja a kormány az alkalmazottakat. Most pedig nézzük, hogyan szerezhetünk támogatást a koronavírus okozta nehéz időszakban egyéni vállalkozóként.

A kormány által felvázolt rendszer lehetővé teszi, hogy mindenki, aki egyéni vállalkozó adóköteles támogatást igényeljen a nyereség 80% -áig, maximum havonta 2500 font értékben a következő 3 hónapban. Ez szükség esetén meg lesz hosszabbítva.

Kik igényelhetik

Jelentkezhet, ha önálló vállalkozó vagy társulás tagja, és Ön:

  • benyújtotta az adóbevallását a 2018-19. adóévre vonatkozóan
  • a 2019-20 adóévben kereskedett
  • aktívan kereskedik, amikor jelentkezik, vagy kereskedne, de a koronavírus miatt nem tud
  • folytatni kívánja a kereskedést a 2020-21. adóévben

Fontos még megemlíteni, hogy további feltétel az is, hogy az egyéni vállalkozóként elért profitunknak kevesebbnek kell lennie, mint 50 000 font, és jövedelmünknek több mint felét kell, hogy kitegye az egyéni vállalkozóként keresett pénz.

Mennyi pénzt fogsz kapni

A támogatás, amit kaphatsz, az elmúlt három adóév átlagos havi nyereségének 80% -a. Tehát 2016 – 2017, 2017 – 2018, és 2018 – 2019. Az HMRC össze fogja adni az elmúlt 3 adóéved alatt szerzett profitodat és annak fogja kiszámolni a havi átlagát. Ennek kapod majd meg a 80%-át, illetve amennyiben ez meghaladja a 2500 fontot, úgy 2500 fontot fogsz kapni a koronavírus által sújtott időszakra, amiről egyelőre még nem tudhatjuk biztosan, hogy meddig tart majd. Az összeget 1 összegben fogja átutalni a kormány az általad megadott bankszámlára.

Hogyan tudsz jelentkezni

Egyelőre senki nem tud jelentkezni. A HMRC felveszi veled a kapcsolatot, ha jogosult vagy a támogatásra, és el fogja küldeni a linket, ahol online tudsz majd jelentkezni. Amint a HMRC értesül a jelentkezésedről, és jogosult vagy a támogatásra, felveszik veled a kapcsolatot, hogy elmondják, mennyit fogsz pontosan kapni, illetve a fizetés részleteit. Részletesebb infót a kormány honlapján találsz.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után