koronavírus anglia

Bár az országban részleges kijárási tilalom van érvényben, és az utcákon egyre kevesebben vannak, így is rengeteg dolog történik, és nem árt naprakésznek lenni. Összegyűjtöttük a fontosabb híreket, infókat amik az elmúlt 24 óra folyamán láttak napvilágot.

Aki EasyJet járattal repült volna, az sajnos nem fog tudni, ugyanis a közismert légitársaság nemrég bejelentette, hogy az összes járatát leállította, hogy ezzel is lassítsák a vírus terjedését. „A koronavírus járványra reagálva a kormányok által bevezetett utazási korlátozások eredményeként és mivel számos európai ország lezárta határait, az easyJet mától az összes repülőjáratát leállítja.” – írta a légitársaság a hivatalos közleményében.

Boris Johnson nemrégiben bejelentette, hogy nagyjából 20 ezer volt NHS alkalmazott egyezett bele, hogy újra munkába áll a koronavírus megfékezése érdekében. Sőt rajtuk kívül további 750 ezer ember jelentkezett önként, hogy valamilyen formában segíteni szeretné a koronavírus megfékezését. A miniszterelnök nyilvános videoüzenetben mondott köszönetet mindenkinek, aki felajánlotta a segítségét.

Akár hat hónapba is beletelhet, amíg az ország visszatér a normál kerékvágásba a koronavírus járványt követően – mondta az angliai főorvos helyettes. Dr. Jenny Harries vasárnap este egy Downing Street-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kezdeti háromhetes kijárási tilalom és az egyéb korlátozások érvényességi ideje könnyedén változhat. Azt mondta, hogy a lezárási intézkedéseket két-három hetente felülvizsgálják, hogy felmérjék, mennyire lassítják a vírus terjedését. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki a négy fal közé lesz zárva fél évre, azonban az óvintézkedéseket teljesen feloldani csak akkor fogják, ha a járvány minden kétséget kizáróan elmúlt.

Nagy-Britanniában eközben a legfrissebb adatok szerint a koronavírus okozta halálos áldozatok száma vasárnapra újabb 209 fővel emelkedett, így már 1228. A regisztrált fertőzöttek száma már 19522, míg a megvizsgált, de koronavírussal nem fertőzött személyeké több, mint 108 ezer.

koronavírus UK

A hírek szerint továbbá Skóciában is hamarosan bevezetik, hogy a koronavírus ideje alatt nem lehet kilakoltatni egy albérlőt sem, akár tudja fizetni a bérleti díjat, akár nem.

Boris Johnson nemrégiben levélben szól a brit lakossághoz, amelyben arra kéri a Nagy-Britanniában élőket, hogy maradjanak otthonaikban, amíg ez a nemzeti vészhelyzet tart. Emellett azt is megemlíti, hogy akár szigorításokra is sor kerülhet hamarosan, a kijárási tilalmat illetően, amennyiben szükségessé válik.

Aki pedig szeretne tájékozódni, hogy a brit kormány hogyan támogatja mindazokat, akik a koronavírus miatt nem tudnak dolgozni, azok itt találnak erről leírást: egyéni vállalkozóknak és alkalmazottaknak.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után