Változik az elektromos cigi használatának törvénye Nagy-Britanniában 1

Az elektromos cigi használói új, szigorúbb törvényekre számíthatnak ettől a héttől, a szabályozások a mostanában bevezetett, mindenféle dohányárura vonatkozó szigorított rendeletsorozat keretében lépnek érvénybe.

 

A törvényt, amely korlátozza többek között az e-cigikben található folyadék erősségét és csökkenti az újratöltő dobozok méretét, tavaly jelentették be, és 12 hónapot adtak a cégeknek, hogy adaptálják ezeket a változásokat.

A szabályt támogatók szerint erre azért van szükség, hogy az embereket eltántorítsák attól a szokástól, hogy az e-cigiből kiáramló gőzt lélegezzék be (ez az ún. „vaping”), viszont sokak szerint ezzel közben elveszik a lehetőséget azoktól, akik úgy próbálnak meg leszokni a cigarettáról, hogy átváltanak az elektromos változatára.

Az új törvényben tehát az újratöltők méretét 10ml-ben maximalizálják, vagyis többet nem éri majd meg nagy kiszerelésekből betárazni, mert az ár is emelkedni fog ezáltal. Az elektromos cigiben található anyag erőssége eddig 24 mg-ig volt korlátozva, ez mostantól csak 20 mg lesz, a patronok mérete pedig 2 ml-re fog csökkenni.

Emellett, mivel az utóbbi időben nagyon elterjedtté vált a „vaping”, azaz az e-cigi gőzét inhalálás, az új szabályozás szerint a terméket és a csomagolását is a lehető leginkább „gyerekbiztossá” kell tenni, hogy a fiatalok ne férjenek hozzá olyan könnyen.

Azt se felejtsük el, hogy a “rendes cigire” vonatkozó jogszabály is sok fontos pontban módosult az utóbbi hónapban. Ezzel kapcsolatban is érdemes tájékozódni, egy korábbi cikkünkben már írtunk erről a témáról is.

Mindezek mellett pedig az elektromos cigaretta gyártó cégektől a kormány megköveteli mostantól, hogy átlátható, részletes, és pontos információkat szolgáltassanak neki arról, hogy pontosan mit tartalmaz és milyen arányban a termékük, amit eladnak. Bármely olyan kereskedő, aki május 20 után ezeket az új rendeleteket nem teljesíti, akár két év börtönre is számíthat.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után