Amikor nehéz helyzetekkel nézünk szembe életünk során, sokszor jól jön, ha meglátjuk a dolgok vidám oldalát. Ezt tette a képeken látható Peter Clarkson is, amikor realizálta, hogy házának teljes alsó szintje menthetetlenül víz alá került.

ad190342534peter-clarkson-f

A 72 éves brit nyugdíjas Kendal-i házát ugyanis a Nagy-Britannia északi részét hatalmas esőzésekkel sújtó Desomnd nevű vihar derékig érő vízzel „ajándékozta meg”. Az épület teljes alsó szintje gyakorlatilag egy beltéri uszodává változott az árvíz miatt.

Peter pedig úgy gondolta, hogy ha már a sors furcsa fintoraként ilyen nem mindennapi lehetőség tárult elé, kipróbálja az újdonsült medencét, és tempózik egy párat. Bár rajtkő nem volt, így fejessel nem indíthatott, de úszónadrágját felkapva leúszott pár hosszt a konyhában, miközben felesége, a 64 éves Jill végignézte és megörökítette az egészet.

Peter Clarkson from Kendal Swiming in his Flooded House nPix Dave Nelson

„Úgy gondoltam, megmutatom, hogy kemény fából faragtak, ezért felkaptam a shortomat és beintettem a Desmond viharnak. Úgy éreztem nem hagyhatjuk, hogy az idegesség és az elkeseredettség eluralkodjon rajtunka a történtek miatt.

A víz nagyon hideg volt és koszos. Bele sem akartam gondolni, hogy miben úszkálok épp, de úgy éreztem muszáj csinálnom valamit, hogy ez a rémálom ne törjön össze bennünket teljesen lelkileg. A végén úgyis minden vissza fog állni a rendes kerékvágásba. Az élet megy tovább!” – magyarázta Mr. Clarkson.

Peter Clarkson from Kendal Swiming in his Flooded House nPix Dave Nelson

A 2005-ös hasonló áradások után Peter két vízpumpát is beszereltetett a házba, de annyira heves volt az esőzés, hogy most ez sem volt elég. Szerencsére az otthonában keletkezett kár nem szegte a Clarkson család kedvét.

Bár a víz nem volt tisztának mondható a szó semmilyen értelmében, és a medence sem volt feszített víztükrű, cserébe Peter a medencéből tudott szendvicset csinálni magának, ha megéhezett. Azért van mit tanulni Mr. Clarksontól, sokan vagyunk ugyanis, akik hasonló, kisebb vagy nagyobb problémákkal küzdünk a hétköznapjaink során Angliában, vagy bárhol máshol, de bármilyen akadályokat tesz is elénk a sors, meg kell tanulnunk meglátni a dolgok jó oldalát, vagy ha nincs neki, akkor legalább ne hagyjuk, hogy a balszerencse kedvünket szegje. Újra felállunk, leporoljuk magunkat, és megyünk tovább, mert ahogy Mr. Clarkson is mondta „Az élet megy tovább”.     Forrás: http://metro.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]