Szuper hírek a napsütést kedvelő angliai magyaroknak, ugyanis a héten ismét visszatér a nyári forró idő, és Londonban a hőmérséklet ismét súrolni fogja a 30 Celsius fokot.

article-2176873-142E73C1000005DC-288_964x592

Az időjósok szerint a szokatlanul viharos, esős napoknak vége és keddre az idő teljesen kitisztul. Már a mai, hétfői napra is 24C-t mondanak délutánra, ami azt jelenti, hogy a rövidnadrágokat újra elő lehet venni. A párás, óceáni éghajlat miatt ráadásul már a 24-25C-t is nagyjából olyannak érezzük, mint otthon Magyarországon a 30-at.

Jelen állás szerint a héten kedden és szerdán lesz a legmelegebb Angliában, azon belül is a fővárosban és környékén fog legmagasabbra kúszni a hőmérő higanyszála. Az északabbra fekvő területeken is jó idő várható, azonban ott inkább szelesebb lesz és a hőmérséklet 4-5 fokkal elmarad a dél-angliaihoz képest.

ido aug

„A most következő héten igazán kellemes, a megszokottnál is melegebb időnek nézünk elébe, főleg az ország déli területein, miután a kontinens déli része felől melegebb légáramlatok érkeznek a térségbe. Kedd és szerda környékére Londonban és Anglia déli felén a hőmérséklet a 29 fokot is el fogja érni, amit már igazán forró nyári időnek mondhatunk Nagy-Britanniában. A főváros környékén szép napsütéses idő lesz, de északabbra azért elszórtan esőzések várhatók.” – magyarázta a brit meteorológiai intézet szóvivője.

A meleg, nyári idő kitart egészen a hétvégéig, ami ráadásul hosszú hétvége lesz, ugyanis augusztus 29. hétfő, bank holiday, ezt ne felejtsétek el.

image-1-for-otter-than-cairo-gallery-72877276

Az elmúlt hét szeles és viharos időjárása sajnos több halálos balesetet is okozott. Összesen hat ember vesztette életét úszás vagy szörfözés közben, Nagy-Britannia több különböző pontján Aberdeen-től egészen Cornwall-ig. Volt akit az áramlatok sodortak be a nyílt tengerre, és volt akit egy 10 méteres hullám rántott a mélybe.

UK+Enjoys+Hot+Summer+Sun+KIDsGxjZDn8l

Az elmúlt egy hónap során egyébként az időjárás igen hektikus volt, a dögmelegtől a hatalmas esőzésig minden előfordult. A legmagasabb hőmérsékletet a Jersey reptéren mérték, ahol nem kevesebb, mint 33.9C volt, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig 0.5C volt, tehát gyakorlatilag majdnem fagyott, Sutherland területén, Augusztus 2-án. A legtöbb eső Nunraw Abbey területén esett, itt ugyanis 24 óra leforgása alatt 97.9 mm csapadék hullott le. Szóval volt itt minden, kaptunk hideget meleget, de szerencsére most így augusztus végéhez közeledvén újra jó időnk lesz.

Ilyenkor, pláne ha hosszú hétvége lesz, sok angliai magyar, családok, párok, haverok, lemennek a tengerpartra, vagy időt szakítanak egy jó kirándulásra. Ehhez szeretnénk nektek némi segítséget adni. Tekintsétek meg Nagy-Britannia 10 legszebb kirándulóhelyét, és a legszebb tengerpart szakaszait.    Forrás: http://www.independent.co.uk/

[fblike]