Újra 1 fölé emelkedett az R szám értéke Angliában: emelkedik a fertőzöttek száma 1

A legfrissebb adatok szerint sajnos Nagy-Britanniában az „R” mutató, vagyis a reprodukciós ráta értéke újra 1 fölé kúszott. A brit egészségügy által pénteken közzétett adatok durván 1,0 és 1,1 közé teszik az értékét.

Újra 1 fölé emelkedett az R szám értéke Angliában: emelkedik a fertőzöttek száma 3

Az R mutató értéke január óta most van először újra 1 fölött, ami nem túl jó hír, tekintve, hogy június 21-én, alig pár hét múlva lenne esedékes a korlátozások feloldásának utolsó lépcsője. A reprodukciós ráta január 15-én becsült értéke valahol 1,2 és 1,3 között volt. A múlt héten ugyanez az érték a szigetországban 0.9 és 1.0 között mozgott, míg február végén ezzel szemben 0,6 és 0,9 közé becsülték.

Az R szám azt mutatja, hogy egy Covid 19-cel fertőzött személy átlagosan hány másik embert fertőz meg. Ha az értéke 1 fölé emelkedik, az azt jelenti, hogy a fertőzöttek száma tartósan és egyre gyorsuló ütemben emelkedik. Ha például az érték 1.1 akkor 10 ember átlagosan 11 másikat fertőz meg. Ha azonban egy  alatt marad, akkor a járvány elmúlóban van, és a fertőzöttek száma egyre csökken.

Sajnos ez nem túl bíztató hír, főleg az elmúlt jó pár hét eredményeinek tükrében. Az elmúlt napokban a szigetországban az indiai variánssal fertőzöttek száma tovább emelkedett, és már több, mint 6000 főt számlál.

Az is kiderült, hogy az indiai Covid-variánssal fertőzöttek többsége nem kapta meg mindkét oltását, a betegséget elkapók mindössze 3 százaléka (5599-ből 177) volt már túl mind a két dózison – derült ki nemrég a Public Health England adataiból. A kórházba került 201 ember közül is mindössze ötnek volt meg mindkét oltása, míg 138-an egyáltalán nem is voltak beoltva.

A következő néhány hét épp ezért rettentő fontos lesz, ugyanis valószínűsíthető, hogy a fertőzöttek számának alakulása és az indiai variáns terjedésének sebessége fogja eldönteni, hogy június 21-én feloldják-e a korlátozások utolsó részét is.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után