Újabb terrortámadás London utcáin: 2 embert szúrt le a támadó, mielőtt lelőtték 1

A rendőrségi jelentés szerint összesen három ember sérült meg a vasárnapi nap folyamán, amikor egy fiatal férfi késsel rontott az utcán sétáló járókelőkre.

A terrortámadás elkövetőjét a kiérkező rendőrök lőtték agyon Streatham városrész főutcáján, vasárnap, nem sokkal délután kettő óra előtt. A terrorcselekményt elkövető srác, név szerint Sudesh Amman két embert késelt meg, mielőtt lelőtték. Úgy tudni, hogy egy az öngyilkos merénylők bombamellényéhez hasonló, de nem igazi robbanótöltettel ellátott mellény volt rajta. Emellett a hírek szerint a fiatal férfi rendőrségi megfigyelés alatt állt.

Újabb terrortámadás London utcáin: 2 embert szúrt le a támadó, mielőtt lelőtték 2

Mint kiderült, január végén engedték ki a börtönből, ahol terrorizmussal kapcsolatos tartalmak terjesztése miatt ült. A mindössze 20 esztendős srác tehát alig 1 hete szabadult. Az ártatlan járókelőkre egy 25 centis pengéjű késsel rontott rá.

Az egyik sérült, egy a negyvenes éveiben járó férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett, de az állapotát mostanra a kórházban sikerült stabilizálni. A másik személy, akit megtámadott, egy az ötvenes éveiben járó hölgy volt. Ő szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett, és miután ellátták, kiengedték a kórházból. A harmadik személy akkor sérült meg, amikor a támadót lelőtték, és betört egy üvegablak. Ez vágta meg a harmadik személyt, aki szintén továbbra is kórházi ápolásra szorul.

Újabb terrortámadás London utcáin: 2 embert szúrt le a támadó, mielőtt lelőtték 3

A Metropolitan Police szóvivője elmondta, hogy az esetet terrorcselekményként kezelik, a támadás pontos előzményeit és körülményeit illetően megkezdődött a nyomozás. A támadás helyszínét ideiglenesen lezárták, amíg a helyszínelés tart.

„Éppen sétáltam át az úttesten, amikor megláttam a férfit egy macsétával a kezében rohanni. A mellényéről ezüst színű tartályok lógtak. Egy civilruhás rendőr üldözte a férfit. Abból gondolom, mivel nem volt rajta rendőr egyenruha. Ezt követően a késes fickót lelőtték. Azt hiszem három lövést hallottam, de nem vagyok teljesen biztos. Mindeközben én bemenekültem a közeli könyvtár ajtaján az épületbe. Mindenki fejvesztve menekült fedezéket keresni. Utána hirtelen nagyon sok rendőrautó és mentő jelent meg a helyszínen.” – mesélte egy fiatal hallgató, aki közvetlen közelről látta az eseményeket.

Újabb terrortámadás London utcáin: 2 embert szúrt le a támadó, mielőtt lelőtték 4

A helyszín fölött más szemtanúk elmondása szerint egy rendőrségi helikopter is körözött, a sérültek ellátása végett pedig egy mentőhelikoptert is a helyszínre küldtek. A támadás közben több kép és videó is készült, amiken látszik, amint az Ammant lelövő rendőrök biztosítják a helyszínt és hallható, ahogy folyamatosan kiabálnak a járókelőknek, hogy húzódjanak fedezékbe, ugyanis akkor még nem lehetett tudni, hogy a támadón levő mellény nem igazi.

Újabb terrortámadás London utcáin: 2 embert szúrt le a támadó, mielőtt lelőtték 5

A rendőrség arra szólított fel mindenkit, aki úgy érzi, hogy hasznos információval rendelkezik a támadást illetően, vagy videója, képei vannak az eseményről, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal, és segítsék a nyomozás menetét, ha tehetik.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után