Újabb terrortámadás Angliában: bombát robbantottak Manchesterben, 22 halott 1

Eddig 22 halálos áldozattal, és 59 sebesülttel jár a terrortámadás, ami tegnap este, Ariana Grande amerikai énekesnő manchesteri koncertjének a végén történt a stadion előcsarnokában. Ez a terrortámadás lehet minden idők második leghalálosabbja az Egyesült Királyságban.

Újabb terrortámadás Angliában: bombát robbantottak Manchesterben, 22 halott 2

A támadóról egyelőre nem tudni információkat, csak annyit, hogy magát is felrobbantotta a támadás során. A koncert végén, fél 11 körül az emberek elkezdtek kifelé menni az arénából, ekkor történt a robbantás az előcsarnokban. A detonációt még a környező házakban is hallották. Hatalmas tömegpánik tört ki ekkor, mindenki elkezdett kifelé menekülni az épületből, a rendőrség hamar elkerítette az aréna környékét, és a Victoria vasútállomást is lezárták.

Újabb terrortámadás Angliában: bombát robbantottak Manchesterben, 22 halott 3

Az értesülések eddig 22 halottról és 59 sebesültről szólnak, ráadásul Ariana Grande koncertjein főképp fiatal lányok vesznek részt. A rendőrfőnök nyilatkozata szerint több gyerek és tinédzser is van az áldozatok között, bár egyelőre erről többet nem lehet tudni. A helyszínen több, mint 60 mentőautó igyekezett ellátni a sérülteket, és a környék 6 kórházában ápolják őket, a legtöbb sebesülést a bomba ereje által szétlövellt repeszektől származik.

A robbantást egyelőre terrortámadásként kezelik, ameddig nem tudnak többet a támadó kilétéről. Az Iszlám Állam nemrég egy videóban már közzé tette, hogy a terrortámadás az ő művük volt, azonban ezt egyelőre még nem lehet megerősíteni.

Theresa May rövid nyilatkozatban részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, valamint bejelentette, hogy bizonytalan ideig beszüntetik a közelgő választásokkal kapcsolatos kampánytevékenységeket, amellyel Jeremy Corbyn is egyetértett. A miniszterelnök emellett összehívta válságstábját, a COBRA-t, hogy megvitassák az ügyet.

Újabb terrortámadás Angliában: bombát robbantottak Manchesterben, 22 halott 4

Már több szemtanú is beszámolt az arénában történtekről. Egy Andy nevű fiú azt mondta, olyan volt, mint „egy háborús helyszín” a robbantást követően. Őt is a földre lökte a detonáció ereje. „Amikor felkeltem, mindenfelé csak földön heverő testeket láttam. Legalább 20-30 sérült feküdt a közelemben, akit láttam… nem tudom, hogy mind halott volt-e, de annak tűntek. Mindenkit vért borított, és látszott, hogy nagyon komolyan megsérültek. Amint lábra tudtam állni, berohantam az arénába, hogy megkeressem a családom.”

Emma Johnson a 15 és 17 éves lányait várta kint a férjével a koncert után, amikor a támadás történt. „Egyértelműen egy bomba volt. Egyértelműen az előcsarnokban robbant fel. A lépcső tetején álltunk, amikor körülöttünk minden üveg felrobbant, az egész épület beleremegett. Utána lángok csaptak fel. Egyből elkezdtünk rohanni, hogy megkeressük a gyerekeinket, de nekünk szerencsénk volt, mert nekik nem esett semmi bajuk.” A többi szemtanú is arról számolt be, hogy a robbanás után kitört az „abszolút pánik”, és az emberek egymást taposva próbáltak kijutni az arénából.

Újabb terrortámadás Angliában: bombát robbantottak Manchesterben, 22 halott 5

A koncertet adó fiatal amerikai énekesnő, Ariana Grande is teljesen összetört az események után. „Összetörtem. A szívem mélyéből sajnálom. Nincsenek szavaim” – írta a rengeteg fiatalkorú rajongóval is rendelkező énekesnő a Twitteren. Valószínű, hogy a tragikus események folytán Ariana Grande fel is függeszti turnéját, ami Lengyelországot, Belgiumot, Svájcot és Németországot is érintette volna, az pedig már egészen biztos, hogy a csütörtökre tervezett londoni koncert elmarad.

A sztárvilág egy emberként áll ki mind a fiatal énekesnő, mind pedig a sérültek és gyászoló hozzátartozók mellett; napjaink leghíresebb popcsillagjainak posztjai elárasztották a Twittert és a többi közösségi oldalt. A több tízmillióval rendelkező sztárok, mint Taylor Swift, Katy Perry, Selena Gomez, vagy Nicki Minaj mind részvétüket fejezték ki az elhunytak családjának, és együttértésükről biztosították a fiatal énekesnőt is.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után