Tegnap este 22 ember meghalt, több, mint 50 pedig megsebesült egy öngyilkos merénylő által robbantott bomba miatt Manchesterben, egy Ariana Grande koncert végén. Mi az amit mostanra sikerült kideríteni az eset kapcsán. Összegyűjtöttük az eddig napvilágot látott tényeket és képeket.

 

A pokolgép akkor robbant fel az aréna előcsarnokában, amikor a koncert körülbelül este fél 11 körül véget ért, és az emberek elkezdték elhagyni a helyszínt. A rendőrség azt nyilatkozta, a merényletet egy ember hajtotta végre, aki szintén meghalt a detonáció során.

Friss hírek a tegnapi angliai bombarobbantásról: minden, ami eddig kiderült a támadásról 2

Az első azonosított áldozat a 18 éves Georgina Callander, aki a kórházban halt meg, miközben édesanyja az ágya mellett virrasztott. A második megerősített halál egy 8 éves kislány, Saffie Rose Roussos tragédiája.

A lány édesanyjával és nővérével volt a koncerten. „Saffie minden értelemben egy csodálatos kislány volt” – mondta az osztályfőnöke. „Mindenki szerette, nagyon kedves, melegszívű diák volt, és mindig emlékezni fogunk rá.” A kórházak megerősítették, hogy az 59 sebesült közül 12-en 16 éven aluliak.

Ferenc pápa nemrégiben elítélte a merényletet, és kifejezte együttérzését. „Őszentségét mélyen elszomorította a halottakat és sebesülteket követelő barbár támadás híre” – írták a Vatikán hivatalos közleményben. „Szeretné kifejezni együttérzését mindenkinek, akit érintett ez az értelmetlen erőszak. Hálás a rendőrök és mentők odaadó munkájáért, és mindenkinek, akik felajánlották segítségüket ezekben a vészterhes percekben.”

Eközben Theresa May megérkezett Manchesterbe a belügyminiszterrel, Amber Ruddal az oldalán, ahol most találkozik az ottani rendőrfőkapitánnyal. A miniszterelnök nemrégiben telefonon beszélt Donald Trump amerikai elnökkel, aki biztosította róla, hogy az USA az Egyesült Királyság mellett áll ezekben a vészterhes időkben.

Amit tehát eddig tudunk még a támadásról:

Friss hírek a tegnapi angliai bombarobbantásról: minden, ami eddig kiderült a támadásról 3

 • 22 ember lelte halálát a manchesteri Ariana Grande koncert után, amikor valaki felrobbantott egy bombát
 • 59-en megsebesültek, közülük többen még életveszélyes állapotban vannak
 • A rendőrség úgy gondolja, azonosították a támadót, aki egyedül követte el a merényletet, egy otthon készített bombával
 • 60 mentőegység és 400 rendőr segített a helyszínen a támadás után
 • Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet
 • A rendőrség egyelőre igyekszik kideríteni, hogy a robbantó egyedül dolgozott-e, vagy egy kiterjedtebb hálózat részeként történt a támadás
 • Egy 23 éves férfit letartóztattak a támadás kapcsán
 • Az első azonosított áldozat a 18 éves Georgina Callander, a második a 8 éves Saffie Rose Roussos
 • Este 6-kor virrasztást tartanak a manchesteri Albert téren
 • A londoni polgármester, Sadiq Khan kijelentette, hogy Londonban is megerősített rendőri jelenléttel ügyelnek a rendre
 • A terrorkészültség foka magas, ami azt jelenti, hogy még lehet számítani újabb támadásra. Még nem emelték meg azonban a legmagasabb, „kritikus” fokozatra.
 • Ez a legtöbb áldozatot követelő terrortámadás Angliában 2005 óta, amikor 52 ártatlan ember lelte halálát Londonban
 • A június 8-ai választások előtti kampányolást egyelőre minden párt beszüntette

Akik eltűnt szeretteik iránt szeretnének érdeklődni, hívhatják a 0161 856 9400 vagy a 0161 856 9900 telefonszámot. Bárki, aki tud valamit a támadásról, a 0800 789321 számot hívhatja. Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után