Újabb terror támadás Angliában: 3 embert késelt meg egy férfi szilveszterkor 1

Három személyt, köztük egy rendőrt is megkéselt egy férfi Manchester városában a Victoria Stationnél szilveszter éjjel, egy támadás során, amit a rendőrség hivatalosan is terrorcselekménynek minősített.

Újabb terror támadás Angliában: 3 embert késelt meg egy férfi szilveszterkor 3

A British Transport Police egyik alkalmazottja, egy másik férfi és egy nő voltak a késes támadó áldozatai hétfő este 9 óra magasságában egy igen forgalmas vonat állomáson Manchester városában. A Victoria állomást teljesen lezárták egy időre az eseményt követően, és a rajta keresztül bonyolított forgalmat teljesen leállították. A terrorelhárító egység is a helyszínre érkezett, és nyomozás kezdődött az incidens kapcsán.

A szemtanúk, és több másik ember, aki a helyszínen tartózkodott a szörnyű támadás idején, vérfagyasztó sikolyokról számoltak be, amikor az eddig nem azonosított támadó egy nagy kést rántott elő és az áldozatokra rontott.

Újabb terror támadás Angliában: 3 embert késelt meg egy férfi szilveszterkor 4

„Épp most éltem át életem legszörnyűbb élményét. Leszúrtak mellettem egy férfit Manchester Victoria állomásnál. Alig pár lépésre tőlem történt, és nagyon közel voltam hozzá hogy a sínekre ugorjak. A férfinél egy nagy konyhakés volt. Még mindig remegek. Nagyon durva, hogy ilyesmi bármikor megtörténhet.” – írta az egyik közösségi oldalra a szemtanúk egyike, aki mellesleg pont a BBC egyik újságírója volt.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a támadót a helyszínen elfogták, és letartóztatták gyilkossági kísérlet alapos gyanújával. Az incidens után nyomozás is indult, amit a terrorelhárítás szakemberei irányítanak. A helyi rendőrség egyik embere azt nyilatkozta, hogy egyelőre még nem derült ki, mi volt a támadó indítéka, de bármi elképzelhető, nem zárnak ki semmit. Szerencsére azért megnyugtattak mindenkit, hogy minden valószínűség szerint nem kell további támadóktól tartani, mert úgy tűnik az illető egyedül volt és mivel őt elfogták, elmúlt a veszély.

Újabb terror támadás Angliában: 3 embert késelt meg egy férfi szilveszterkor 5

A három embert, akik megsérültek a támadás során, kórházba szállították. A megsérült rendőrtisztnek a vállán volt egy szúrt sebe, ami ellátásra szorult. A két civil áldozat, akik mind a ketten az 50-es éveikben járnak, jóval súlyosabb sérüléseket szenvedett. A férfinek a mellkasán voltak kés által okozott sebek, míg a nőnek az arcát is megvágták, és a mellkasán is voltak szúrások. Mindkettőjük sérüléseiről azt nyilatkozták, hogy súlyosak, de szerencsére nem életveszélyesek. A megsérült rendőrtisztet, aki egyébként egy a 30-as éveiben levő férfi, időközben már kiengedték a kórházból.

Újabb terror támadás Angliában: 3 embert késelt meg egy férfi szilveszterkor 6

„Hatalmas sikoltozásra lettem figyelmes, ezért lenéztem mi folyik a peronon. Távolról úgy nézett ki, mintha verekednének. Aztán a rendőrök beértek az épületbe, és elindultak felé. Ő pedig elindult felém. Akkor láttam meg, hogy egy nagy fekete nyelű konyhakés van a kezében. Az egész testem reszketett a félelemtől.” – nyilatkozta egy másik szemtanú, aki azt is elmesélte, hogy ezt követően sokkolót és paprika sprayt is bevetettek a férfi ellen, majd kb 6-7 rendőr ugrott rá és fogta le.

Az egyik szemtanú azt mondta, hogy hallotta, amint a támadó azt kiáltja, hogy Allah, és utána ismét hallotta hogy ezt kiabálja, amikor a rendőrök már többen lefogták. A rendőrség szóvivője az egyik interjújában azt nyilatkozta, hogy terrorcselekményként kezelik az esetet. A támadás nem messze történt a Manchester Arénától, ahol május 22-én Salman Abedi 22 embert ölt meg, amikor felrobbantotta a nála levő bombát Anglia történetének egyik legsúlyosabb öngyilkosmerényletében.              Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás