Újabb támadás történt Londonban: a Parlamentnél ismét emberek közé hajtott egy férfi kocsival 1

A brit terrorelhárítás nyomozást indított, miután egy autóval ismét emberek közé hajtottak Londonban a parlament mellett. A legfrissebb hírek szerint legalább három ember sérült meg az incidensben, és az autó sofőrjét azonnal elfogták.

Újabb támadás történt Londonban: a Parlamentnél ismét emberek közé hajtott egy férfi kocsival 3

Fegyveres rendőrök egész serege lepte el a brit parlament környékét kedden reggel 8 óra előtt nem olyan sokkal, miután egy a húszas éveiben lévő férfi embereket ütött el, majd a parlament épülete melletti biztonsági korlátoknak csapódott. Az esetet a rendőrség terrorcselekményként kezeli.

Újabb támadás történt Londonban: a Parlamentnél ismét emberek közé hajtott egy férfi kocsival 4

Az incidensről rengeteg kép és videofelvétel került fel a közösségi oldalakra, amin jól látszik, amint a fekete dzsekis elkövetőt bilincsben vezetik el a rendőrök. A férfi egyébként egy ezüst színű Ford Fiesta típusú autóval garázdálkodott a brit főváros szívében, de ámokfutása nem volt hosszú életű. A hírek szerint a letartóztatott férfi nem akar együttműködni a hatóságokkal, és egyelőre még a nevét sem lehetett kideríteni.

Újabb támadás történt Londonban: a Parlamentnél ismét emberek közé hajtott egy férfi kocsival 5

A londoni mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy összesen kettő embert kellett kórházba szállítani, egy harmadikat pedig a helyszínen elláttak, de az ő sérülése szerencsére nem súlyosak.

Újabb támadás történt Londonban: a Parlamentnél ismét emberek közé hajtott egy férfi kocsival 6

A helyszínen sétálgató járókelők, akiket megkérdeztek, azt nyilatkozták, hogy a sofőr látszólag szándékosan tette, amit tett. Az autó az út másik oldalára kanyarodott át, majd biciklisekbe csapódott. A jármű a becslések szerint 60-70 km/h sebességgel mehetett, amikor a bicikliseket eltalálta.

Az egyik háztetőről egy kamera egyébként az egész jelenetet felvette, amin látszik, hogy az autó letér az útról és a járdán hajt tovább, egészen addig míg a korlát meg nem állítja. Szerencsére azon a járdaszakaszon akkor épp nem volt sok járókelő.

Újabb támadás történt Londonban: a Parlamentnél ismét emberek közé hajtott egy férfi kocsival 7

“Az út másik oldalán sétáltam, hallottam valamit, és valaki felkiáltott, megfordultam, és láttam egy ezüst színű kocsit, ami nagyon gyorsan hajtott a korlátok mellett, talán még a járdára is felment. A vezető nem jött ki a kocsiból az ütközés után. A járműnek nem volt első rendszámtáblája, ha jól láttam.” – mesélte az egyik szemtanú.

Újabb támadás történt Londonban: a Parlamentnél ismét emberek közé hajtott egy férfi kocsival 8

A rendőrök elkerítették a környéket, és megkérték a jelen levő embereket és a helyszínre kivonult újságírókat, hogy menjenek távolabb a tett színhelyétől. A Westminster metróállomást ideiglenesen lezárták. A rendőrök továbbra is a helyszínen vannak, de egyelőre sokkal több információ még nem látott napvilágot az eset kapcsán.

Bő egy évvel ezelőtt, 2017 márciusában Khalid Masood majdnem ugyanitt hajtott a tömegbe autójával, halálra gázolva 4 embert, majd a kocsiból kiszállva késsel megölt egy fegyvertelen járőrt, mielőtt a helyszínre érkező fegyveres rendőrök lelőtték volna a Parlament előtt.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás