Két mopeddel közlekedő férfi sósavval támadott meg 5 embert másfél óra leforgása alatt Londonban csütörtök este. Az egyik áldozat súlyosan megsérült, valószínűleg az élete hátralevő részére is hatással lesznek a sósav okozta sebek.

Az első támadás a kelet-londoni Hackney egyik kereszteződésénél történt, a mopedet vezető férfi a járművön várakozott, míg a másik a maró anyagot a kiszemelt áldozat arcába öntötte, majd elhajtottak. A rendőrség szerint a sérültet egy kelet-londoni kórházba szállították ezután, egyelőre nem tudni semmit, hogy ő milyen állapotban van. A közösségi médián több kép is kering, ahogy néhány ételkiszállító futár köré gyűlik, és megpróbál neki segíteni.

Körülbelül 20 perccel ezután Islingtonban, az Upper Streeet egyik kereszteződésénél csaptak le újra a támadók, ismét sósavat locsolva egy férfi arcába, őt egy észak-londoni kórházban kezelik. A harmadik áldozatot 11 fele sebesítették meg a maró folyadékkal Shoreditch High Street közelében, ő nem sérült meg életveszélyesen.

15 perccel később újra lecsaptak, Stroke Newingtonban öntötték le a negyedik áldozatot. A rendőrség szerint ő „az életminőségét veszélyeztető” sérüléseket szerzett az arcán. Az utolsó támadást éjfél előtt úgy 20 perccel hajtották végre, ekkor egy szintén mopeden ülő embert öntöttek le sósavval Hackney-ben, a Chatsworth Roadon. Miután a folyadék az áldozat arcába fröccsent, ellopták a mopedjét, és elmenekültek.

Egy sokkoló videó már kering az esetről több közösségi oldalon, amin éppen az egyik áldozatot rengeteg vízzel locsolják, megpróbálva ezzel eltávolítani róla a maró folyadékot, hogy az ne okozzon még több sérülést. Valószínűleg ő volt az első megtámadott. A felvételen hallatszik, ahogyan a rendőr folyamatosan kérdezgeti, hogy jól van-e, illetve hogy hol fáj, és utasítja, hogy próbálja meg nyitva tartani a szemét, amennyire csak tudja.

Az egyik eset pont egy fiatal nő háza előtt történt. A 29 éves Sarah Cobbold azt mondta, „pont itt volt kint a ház előtt a támadás, az áldozat szó szerint a kapum előtt állt”. Fél 11-re érkeztek ki a rendőrök, és miután pár perc elteltével még mindig villogtak a rendőrségi fények, kiment megnézni, mi történt.

„A rendőrség körbekerített egy kis részt, ahol egy férfi állt, akit folyamatosan rengeteg vízzel locsoltak. Innen úgy tűnt, nincs komolyabb baja, és a saját lábán sétált a mentőautóhoz. Remélem ez azt jelenti, hogy jól van – a mentőautók se kapcsolták be a szirénákat, mikor elvitték” – nyilatkozta.

„Sejtettem, hogy valami benzines vagy sósavas támadás történhetett, mert más esetben nem hallottam róla, hogy vízzel locsolnák a sebesültet. A srác egyébként már legalább 10 perce ott álldogálhatott, amikor megtámadták, mert már akkor is ott volt, mikor hazaértem néhány perccel korábban. Nem hiszem, hogy engem is megtámadtak volna, ha pont akkor érek haza…de persze könnyen lehet hogy akkor véletlenül engem is eltaláltak volna.”

Több fotó is kering az interneten a támadások kordonnal lezárt helyszíneiről és a nyomozásról, a rendőrség szerint az esetek erősen kapcsolódnak egymáshoz. Már történt s egy letartóztatás, egy tinédzser fiút vettek őrizetbe súlyos testi sértés és rablás gyanújával.    Forrás Hirdetőknek: [email protected]