Újabb nagyon fontos szavazás jön ma Nagy-Britanniában: az egész brit kormány ellen lesz bizalmatlansági szavazás, ami azonnali választásokhoz is vezethet 1

A képviselők hétfőn ismét egy bizalmatlansági szavazást tartanak, méghozzá most a brit kormánnyal szemben, miután az ellenzék ismét felszólította Boris Johnsont, hogy azonnal távozzon posztjáról, és adja át az ideiglenes miniszterelnöki posztot, hadd vegye át valaki más az irányítást.

Újabb nagyon fontos szavazás jön ma Nagy-Britanniában: az egész brit kormány ellen lesz bizalmatlansági szavazás, ami azonnali választásokhoz is vezethet 3

Amennyiben a kormány vereséget szenved ezen a szavazáson, az szinte biztosan egy általános  parlamenti választáshoz vezetne, bár ehhez jelentős számú tory képviselőnek kell a saját pártja irányította kormány ellen szavaznia, vagy legalább tartózkodnia.

A konzervatív párt új vezetőjelöltjei az ITV tegnap esti második élő vitájában az adópolitikák kapcsán csaptak össze, folytatva a harcot az új miniszterelnöki posztért.

Rishi Sunak volt pénzügyminiszter Liz Truss-szal szólalkozott össze, miután Truss megvádolta őt az adóknak az „elmúlt 70 év legmagasabb szintjére” történő emelésével, hozzátéve, hogy az adóemelés „megfojtja” a gazdasági növekedést.

Mr. Sunak erre így válaszolt: „Szeretnék itt állni és azt mondani: „Csökkentem ezt az adót, csökkentem azt az adót, és majd minden rendben lesz”. De tudod mit? Nem lesz rendben… Ez a valamit a nagy semmiért típusú politika semmilyen szempontból nem konzervatív – ez szocializmus.”

A Boris Johnson leváltását követően a vezetésért és egyben a miniszterelnöki posztért továbbra is harcban levő öt jelöltet arról is megkérdezték az ITV vitaműsorában, hogy engednék-e a kabinet asztalukhoz ülni Johnsont, ha megnyernék a választást, de a jelöltek közt nem volt egy ember sem aki feltette volna a kezét.

Az öt miniszterelnök-jelöltet megkérdezték arról is, hogy leülnének-e Vlagyimir Putyinnal egy asztalhoz tárgyalni a G20-ak csúcstalálkozóján.

Újabb nagyon fontos szavazás jön ma Nagy-Britanniában: az egész brit kormány ellen lesz bizalmatlansági szavazás, ami azonnali választásokhoz is vezethet 4

Penny Mordaunt azt mondta: „A jelenlegi körülmények között nem.”

Tom Tugendhat azt mondta: “Nem, és már korábban is elmondtam, hogy küzdeni fogok a hazámért akár fegyverrel, akár a politikában.”

Kemi Badenoch azt nyilatkozta, hogy Putyinnal leülni „nem működött senki számára azok közül, aki korábban próbálkozott, ezért nem pazarolnám erre az időmet”.

Liz Truss külügyminiszter azonban azt mondta, hogy „fontos, hogy a szabad világ szembenézzen Vlagyimir Putyinnal”, és hozzátette, hogy ez hatással lenne az olyan országokra, mint Indonézia és India. „Odamennék, és beszélnék Putyinnal” – mondta.

Rishi Sunak kijelentette, hogy nem ül le Putyinnal egy asztalhoz: “Én kimentem a G20-ak találkozójáról is, amikor az orosz pénzügyminiszter részt vett rajta.”

Csaknem minden negyedik ember úgy gondolta a megkérdezettek közül, hogy a konzervatív vezetés reménysége, Rishi Sunak nyerte meg a vasárnap esti második tévévitát – derült ki egy gyors közvélemény-kutatásból.

Az Opinium közvélemény-kutatásában részt vevő 1001 ember mintegy 24 százaléka szerint a volt pénzügyminiszter szerepelt a legjobban az ITV műsorában, őt követte Tom Tugendhat 19 százalékkal. A harmadik helyen Penny Mordaunt kereskedelmi miniszter végzett 17 százalékkal, majd Liz Truss külügyminiszter 15 százalékkal.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után