Fegyveres rablók egész csapata támadta meg és rabolta ki az egyik Apple store-t és a bent vásárlókat is London belvárosában 1

Egy csoport férfit most nagy erőkkel keres a rendőrség, miután állítólag fegyveres rablást követtek el egy londoni Apple boltban.

Fegyveres rablók egész csapata támadta meg és rabolta ki az egyik Apple store-t és a bent vásárlókat is London belvárosában 3

A vásárlók sikoltozását többen is hallották, miután a banda berontott a tech cégóriás Covent Garden-i üzletébe, és a biztonsági személyzeten is keresztülverekedve magukat jó pár eszközt sikerült meglovasítaniuk a helyszínről.

A szemtanúk körülbelül tíz férfiről számoltak be, akik táblagépeket, telefonokat és laptopokat vittek ki az üzletből, sőt a vásárlók közül többet is arra kényszerítették, hogy átadják saját telefonjukat is. Az egyik arra járó személy elmondta, hogy látta a „verekedést”, majd azt is, ahogy az üzletbe berontó férfiak a vásárlóktól is elveszik a holmijaikat.

A 999-et hívó emberek közül sokan fegyvert is láttak néhány férfi kezében a nyomozók elmondása szerint. Az áruház felső emeletén lévő ablakból készült felvételen az látható, ahogy a rabló banda tagjai egymás után különböző irányokba rohannak el az üzletből elrabolt holmival.

Az egyiknél motoros sisak is volt, és úgy tűnt, kerékpáros ruházat volt rajta. Többen látták, ahogy egy biztonsági őr megpróbálta elkapni az egyikőjüket menekülés közben, de sajnos kicsúszott a kezei közül és elszaladt.

Két másik, a fejükön sötét ruhát viselő férfit is láttak, amint táskákkal a kezükben menekülnek. A felvételen futó egyik emberről azt feltételezik, hogy az egyik járókelő volt, aki üldözőbe próbálta venni a menekülő rablókat.

Egyelőre úgy tudni, hogy a vásárlók vagy a személyzet tagjai közül senki nem sérült meg a rablás során. Egy szemtanú elmondása szerint a félelmetes eseménysor alig egy perc leforgása alatt zajlott le. „Legalább” tíz férfi „nyomult be a bejáraton, és elkezdtek mindent megragadni, amit csak tudtak” – mondta a The Sunnak.

Miután felkapkodtak minden termékeket a kiállítóasztalokról, elkezdték „kivenni a telefonokat az emberek kezéből is.” – folytatta a vásárló. „Elég ijesztő volt. Néhány sikoly is hallatszott. Vasárnap van és süt a nap Covent Gardenben, szóval nyilvánvalóan nagy ilyenkor a tömeg.”

A Fővárosi Rendőrség szóvivője ezt mondta: „Július 17-én, vasárnap 13 óra 10 perc körül a rendőrség több hívást is kapott, hogy egy csoport férfi behatolt a Covent Garden-i Apple store-ba. A csoport némelyikénél fegyver is volt.”

A szemtanúkat arra kérték, hogy hívják a 101-et a 3815/17JU hivatkozási szám megjelölésével, vagy hívják névtelenül a Crimestoppers-t a 0800 555 111-es telefonszámon.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után