Újabb nagy havazás várható a napokban Londonban és környékén, helyenként 5-10 cm is eshet 1

A most következő hét első felére újabb nagy havazást jelzett előre a brit meteorológiai intézet Londonba, és Anglia déli felén több térségbe. Az országban jó néhány helyen sárga figyelmeztető jelzés van érvényben az időjárási viszontagságok miatt.

Újabb nagy havazás várható a napokban Londonban és környékén, helyenként 5-10 cm is eshet 3

Alig néhány napja, hogy London egyik felén hatalmas havazás volt, bár hiába hullott néhol tenyérnyi pelyhekben a hó, sajnos mivel nem volt elég hideg, egy nap alatt el is olvadt szinte mindenhol. Most azonban újra havazás várható a fővárosban és környékén, és az időjósok szerint néhol akár 5-10 centi is leeshet majd a hét első felében.

A hideg idő, ami a napokban felváltotta az eddig enyhe telet tehát folytatódni fog a brit meteorológiai intézet jelentése szerint. A havazásra figyelmeztető sárga jelzés Londonra is érvényes, de a fővároson kívül szinte az egész délkeleti térséget érinti. Az előrejelzések szerint a havazás kedd este illetve szerdára virradó hajnal során várható.

A Met Office közleménye szerint „havazás, helyenként nagyobb mennyiségű hó várható kedd- szerda magasságában”. A közlemény szerint egy esőt hozó front vonul át az ország felett, ami a hőmérséklet lehűlésével kedd éjszakára havazásba megy majd át.

A brit meteorológiai intézet szerint továbbá: „A legtöbb helyen, ahol havazásra lehet számítani, 1-3 cm hó fog esni nagy valószínűséggel, de helyenként ez akár az 5 cm-t is elérheti. Egy kis esély van rá, hogy néhány magasabb területen akár 10 cm hó is essen.” A havazásra az előrejelzés szerint a londoniak számíthatnak, továbbá az Anglia délkeleti, és délnyugati részén valamint Anglia középső részének keleti illetve nyugati felén élők.

Sárga figyelmeztetések vannak továbbá érvényben a szélre és a jégre vonatkozóan az Egyesült Királyság nagy részén vasárnap folyamán. Az Egyesült Királyságon jelenleg egy erős szeleket, havat és jeget hozó, a sarkvidék irányából érkező hidegfront halad át, és emiatt sikerül ilyen dermesztőre a január vége.

Luke Miall meteorológus azt mondta, hogy a vasárnap észrevehetően hidegebb lesz, mint a szombat volt. Hozzátette: “Az északi szél igen csípős hideget hoz, így a hőmérőn látott valós hőmérséklet hiába lesz 4-7C , a szél miatt ezt nulla fok alatti hőmérsékletnek fogjuk érezni.”     Forrás

Megosztás