Újabb lövöldözés Angliában, Manchesterben: 10 ember, köztük gyerekek is kórházban 1

A legfrissebb értesülések szerint tíz ember sebesült meg Angliában, Manchester városában egy karnevál után az ott maradt tömegben, ahol váratlanul a mulatozás lövöldözésbe torkollt.

Újabb lövöldözés Angliában, Manchesterben: 10 ember, köztük gyerekek is kórházban 3

Az incidens Manchester város Moss Side nevű városrészében történt, a vasárnap hajnali órákban. A rendőrség hajnalban kapott riasztást, és nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a Claremont Road-ra, valamikor fél három körül.

A rendőrök és a mentők a helyszínre érve számos sérültet találtak lőtt sebekkel. A rendőrség komoly és veszélyes támadásnak nevezte az esetet. Összesen tíz ember szenvedett olyan sérüléseket, ami miatt kórházba kellett őket szállítani. A sérültek közt a mentősök szóvivőjének elmondása szerint, vannak szerencsésebbek, akik karcolásokkal megúszták, azonban vannak olyanok is, akiknek az állapota súlyosabb.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy embert a lábán találtak el, a többi sérült, akikről tudni lehet valamit, szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett. Többen, köztük gyerekek is, akiket bevittek a kórházba, légpuska lövedékektől származó sérüléseket szenvedtek.

Újabb lövöldözés Angliában, Manchesterben: 10 ember, köztük gyerekek is kórházban 4

A közösségi oldalakon több olyan videó is kering, amin a lövöldözés utáni káosz látható, és hallható. Az egyik ilyen videón például egy csoport pánikoló fiatal hallható, akiknek épp a kiérkező rendőrök segítenek.

A lövöldözés egy olyan helyen történt, ahol épp egy karibi karnevál volt az este folyamán, ami addigra befejeződött, de még igen sok ember maradt ott a helyszínen, derült ki az elbeszélésekből.

Újabb lövöldözés Angliában, Manchesterben: 10 ember, köztük gyerekek is kórházban 5

„Jópáran kórházba kerültek, és ellátásra szorulnak, mindenkit más helyen találtak el, de szerencsére a legtöbb áldozat sérülése nem életveszélyes. Legalábbis elsőre nem tűnt annak. Az embereink jelenleg is a helyszínen dolgoznak és próbálják kideríteni, hogy pontosan hogy és hol történt a lövöldözés, illetve hogy kik érte a felelősek.”

„Azok, akik a környéken élnek, vagy csak erre járnak, és tudják, hogy mi történt, érthető módon aggódhatnak és félhetnek az itt lezajlott események miatt. Éppen ezért a helyszínt még néhány napig jó néhány járőr fogja biztosítani, és felügyelni.” – nyilatkozta a nyomozást vezető Debbie Dooley.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra    Forrás

Megosztás