Egy magyar hosszútávúszó Észak-Írországban regenerálódik, miután nem tudta befejezni az egyik legnagyobb vízi kihívás egyik legnehezebb szakaszát a világ legveszélyesebb vizeinek egyikén.

Mányoki Attila az „Ocean’s Seven” kihívás egyik távját akarta teljesíteni a Északi-csatornán keresztül, Donaghadee, Belfast Lough és Portpatrick között, Skóciában. Ezt tartják az egyik legnehezebb útnak a világon, a változékony időjárás, medúzák és az alacsony hőmérséklet miatt. Az Oceans Seven egy maratoni úszó kihívás, amely hét nyílt vízi csatorna átúszásából áll.

18.6 tengeri mérföld hosszú, ami 21.5 normál mérföld. Az úszóknak kemény selejtező úszásokat kell teljesíteniük még a főverseny előtt, hogy bizonyítsák rátermettségüket.

A budapesti származású Attilát ki kellett húzni a vízből, miután hipotermiától, medúzacsípésektől és légzési nehézségektől szenvedett.

Jelenleg az Ulster kórházban ápolják.

Dr Bob Darling konzulens doktor a következőket mondta: „Attila nagyon rossz állapotban volt, ugyanakkor nem egy átlagos srác. Nagyon erős, fit és gyorsan gyógyul, bár még idő kell neki, hogy visszatérjen az extrém sportokhoz.”

Attila élettársa Pais Mónika, aki az ágya mellett ül, dicsérte a kórház alkalmazottjait.

„Annyira örültem, hogy ilyen jó kezelést kapott.” – mondta.

„Minden nap néztem az alkalmazottakat és annyira professzionálisak és törődőek. Az Ulster kórháznak büszkének kell lennie rájuk.”

A 43 éves magyar korábban a világ legkeményebb úszásait is teljesítette már, beleértve a La Manche csatornát 2013-ban és a Tsugaru szorost Japánban, 2014-ben. Ha a mostani úszása sikeres lett volna, ő lehetett volna a 7. a világon, aki teljesíti a távot.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra    Forrás

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

10 dolog, amit az angol királynő megtehet, de te nem

Nem rossz dolog királynőnek lenni Nagy-Britanniában. Bár ezzel nem sok újat mondtunk,…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…

A 10 legrosszabbul és legjobban fizető munka Nagy-Britanniában jelenleg

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) feltárta, mely munkahelyeken keresnek az emberek…

10 brit szokás, amit mindenkinek érdemes ismerni, aki Angliában él, a könnyebb beilleszkedéshez

Ha Rómában vagy, tegyél úgy mint a rómaiak, tartja a mondás. Éppen…