Újabb Lockdownok jöhetnek Nagy-Britanniában, ha a helyzet tovább romlik – Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata 1

Boris Johnson kijelentette, hogy „nem zárhatja ki” a jövőbeni újabb lockdownok lehetőségét egy esetleges veszélyesebb Covid-variáns megjelenése esetén. A miniszterelnököt a GB Newsnak adott interjújában kérdezték az esetleges újabb korlátozások bevezetésének lehetőségeiről.

Újabb Lockdownok jöhetnek Nagy-Britanniában, ha a helyzet tovább romlik – Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata 3

A kormányfő határozottan kijelentette, hogy „felelőtlenség” lenne kizárni a drasztikus lépések lehetőségét abban az esetben, ha az életeket menthetne. Az Országos Statisztikai Hivatal új adatai szerint eközben Angliában körülbelül 4,1 millió ember volt Covidos az április 2-át megelőző héten ami azt jelenti, hogy nagyjából minden 13. ember fertőzött.

Bár a tünetek általában véve elmondható, hogy kevésbé súlyosak a jelenlegi variánssal fertőzöttek esetében, mint a korábbi változatoknál, Angliában a Covid-19 miatti kórházi felvételek aránya így is 2021 januárja óta most a legmagasabb. Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint az Egyesült Királyság nagy részén, Skóciát kivéve, továbbra is nőtt a megbetegedések száma, és összesen körülbelül 4,8 millió ember volt Covidos a szigetország területén az előző hét folyamán.

Bár ami a lockdownok lehetőségét illeti, Johnson ragaszkodott hozzá, hogy “el akarja elkerülni, hogy ilyesmi valaha is újra megtörténjen”, azért egyből hozzátette, hogy: “nem zárhatom ki a lehetőségét”. Majd így folytatta: „Nem állíthatóm, hogy nem fordulhatna elő olyan eshetőség, hogy olyan beavatkozásokra kényszerülnénk rá, mint amilyenek korábban már előfordultak…”

„Szerintem felelőtlenség lenne bármely demokráciában bármely vezető részéről, ha olyat mondana, hogy kizár valami olyasmit, ami életeket menthet… Teljesen őszintének kell lennem veled, bármikor jöhet egy új, halálosabb variáns, lehet egy olyan változat, amelyik pl. a gyerekeket érinti súlyosabban, és amelynél minden eddiginél fontosabb, hogy megfékezzük a terjedést. Épp ezért egyetlen lehetőséget sem fogok teljességgel kizárni (ami a korlátozásokat illeti).”

„De ugyanakkor nem gondolnám, hogy ilyesmi meg fog történni. Jelenleg már abban a fázisban vagyunk, amikor a vírus összességében fokozatosan veszít erejéből, és az Egyesült Királyságban pedig a populáció túlnyomó többsége be van oltva.” – magyarázta a miniszterelnök az interjú során.

Becslések szerint a brit kormány 2020 márciusa óta eddig összesen 410 milliárd fontot költött a Covid járványra, illetve a rá adott válaszlépésekre. Ami pedig az oltási programot illeti, a 12 éves kort betöltött emberek csaknem 92 százaléka megkapta már az első oltást, 86 százalékuk a másodikat is, 68 százalékuk pedig már az emlékeztető oltást is beadatta.

Természetesen valószínűleg mindenki egyetért abban, hogy a háta közepére se kívánna egy újabb lezárást, de bízzunk benne, hogy ilyesmire nem is fog sor kerülni, mert sem a gazdaságnak sem pedig a lakosságnak nem tenne jót… Finoman szólva sem!   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után