Brutális károkat okozott, állatokat és fákat repített a levegőbe egy tornádó Nagy-Britanniában egy farmon 1

Rettentő erős széllökések „legalább 100,000 font kárt” okoztak egy farmon Nagy-Britanniában, Wales északi felén, amiről később meg is erősítették, hogy egy kisebb tornádó volt.

Brutális károkat okozott, állatokat és fákat repített a levegőbe egy tornádó Nagy-Britanniában egy farmon 3

A rendkívüli időjárási körülmények szerdán sújtották a pennali Gogarth Hall Farmot. A szél fákat csavart ki, és az elbeszélések alapján egy juhot és több bárányt is a levegőbe repített. A Tornado and Storm Research Organisation közölte, hogy a történtek után megvizsgálta a helyszínt, és úgy találta, hogy a károkat egy hármas erősségű tornádó okozta.

John Mason nyomozó szerint a farm területén számos dolog a levegőbe repült és jóval arrébb landolt a brutális erejű széllökéseknek köszönhetően. “Megerősítjük, hogy ez egy tornádó volt, mivel rengeteg bizonyíték utal arra, hogy tárgyak repültek a levegőbe, és forogtak körbe körbe, mielőtt újra a földre zuhantak volna.” – mondta.

Hozzátette, hogy szerinte 93-114 mérföld/óra közötti lehetett a széllökések erőssége.

Deilwen Breese, a Gogarth Hall Farm tulajdonosa elmondta, hogy épp távol volt a farmtól, amikor kapott egy telefonhívást, hogy azonnal jöjjön haza. Breese azt mondta a PA hírügynökségnek, hogy nem is fogta fel a kár mértékét, amíg vissza nem tért és a saját szemével meg nem látta, hogy mi történt.

„Azt hittem, hogy csak annyi történt, hogy max levitte a tető egy részét. De atyaúristen… Amikor visszaértem… Nem hittem a szememnek. A pusztítás mértéke döbbenetes volt. A szél több kis bárányt és egy juhot is felkapott és a levegőbe repített. Még mindig sokkol, ha eszembe jut a látvány, ami fogadott. Voltak olyan fák, amiket gyökerestől tépett ki a tornádó, amit meg nem tépett ki, azt eltörte vagy kidöntötte. Több száz fánk lett oda…” – mesélte a tulajdonos.

A hölgy azt mondta a bárányok ép bőrrel megúszták, de a juh oda lett. Csak a tetőszerkezetben okozott kár értéke meghaladja a 100,000 fontot. Elmondta azt is, hogy most egy 12 helyi önkéntesből álló csoport segít neki helyrehozni a tornádó okozta pusztítást.

Ms Breese azonban úgy érzi, hogy a farm soha nem lesz már olyan mint volt, és még így is hónapokba fog telni, mire mindent helyrehoznak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után