„Újabb lockdown-ok jöhetnek Nagy-Britanniában még idén” – a PHE egyik top szakértője 1

A szigetország lakóinak lehet már idén télen, alig néhány hónap múlva újabb újabb lezárásokkal kell szembenéznie, derült ki nemrég az egyik a témával foglalkozó neves szakértő nyilatkozatából.

„Újabb lockdown-ok jöhetnek Nagy-Britanniában még idén” – a PHE egyik top szakértője 3

Dr. Susan Hopkins, A Public Health England egyik szakértője azt mondta, reméli, hogy a jelenlegi koronavírus-hullám „nem úgy fog alakulni, mint a korábbi hullámok”, miközben az NHS továbbra is az oltási program végrehajtásán fáradozik.

„Télen több újabb lockdown elrendelése is bekövetkezhet – de ez a kórházi felvételek számától is függ, és alternatívák is lesznek” – nyilatkozta Dr. Hopkins.

Boris Johnson maga is elismerte, hogy „nem megoldható a koronavírus teljes kiiktatása társadalmi szinten”, de azt mondta, reméli, hogy a korlátozások július 19-i tervezett megszüntetése már egy olyan lépés lesz amit később nem kell majd visszacsinálni. A brit miniszterelnök eltolta az eredetileg június 21-re tervezett „szabadság napját” abban a reményben, hogy az extra négy hét lehetővé teszi, hogy minden 40 év feletti személy megkapja mind a két oltását, így növelve a védettség szintjét a Delta variáns ellen.

„Lehet, hogy ezen a télen további lockdownokat kell majd elrendelnünk, de nem tudom megjósolni a jövőt. Ez leginkább attól függ, hogy a kórházak elkezdenek-e megint túlterhelődni. De azt hiszem, alternatív megoldásaink is lesznek már a helyzet kezelésére – oltással, vírusellenes szerekkel, gyógyszerekkel, teszteléssel -, amelyek tavaly télen nem álltak a rendelkezésünkre.” – nyilatkozta Dr. Hopkins a BBC The Andrew Marr Show című műsorában.

„Mindezek lehetővé teszik majd számunkra a különböző megközelítéseket – az emberek életének mindenféle korlátozása helyett -, amelyek tovább vezetnek minket a vírussal való együttélés megtanulásának következő szakaszába.” – tette hozzá.

Dr. Hopkins azt reméli, hogy a szigetországban élő felnőttek 70% -a megkapja második oltását július 19-ig. Szerinte az országban jelenleg már „észrevehető az oltási program hatása” – az új esetek száma egyre „lassul” olyan területeken, mint Boton, Blackburn és Darwen. De vannak „más részei az országnak, különösen északkelet egyes részein, vagy London egyes részein, ahol még mindig elég gyorsan emelkedik az új fertőzöttek száma”.

A top epidemiológus azt is megerősítette, hogy a két oltással rendelkező utazni vágyók számára hamarosan lesz majd más megoldás a karantén helyett. Ez a hír egyébként a napokban már felröppent egyszer, és a kormány a hírek szerint már fontolgatja a módosítás bevezetését, ami végre megkönnyítené a külföldre utazást a sárga listás országok területére is.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után