Újabb hőhullám éri el Nagy-Britanniát néhány nap múlva 1

Lehet, hogy enyhébb, szelesebb idő még csak most tért vissza az Egyesült Királyságba, de az előrejelzések szerint újabb kánikula / hőhullám éri el a szigetország egyes részeit még a hónap vége előtt.

Újabb hőhullám éri el Nagy-Britanniát néhány nap múlva 3

A hőmérő higanyszála e hónap végére elvileg ismét 30 közelébe emelkedik majd. Egyes szakértők szerint a hőmérséklet akár a 30 °C-ot is elérheti az ország egyes (jó eséllyel délebbre fekvő) pontjain „extrém körülmények között”.

Anglia következő munkaszüneti napjára – augusztus 29-re – ugyanis újra verőfényes napsütést ígérnek az időjósok. A brit meteorológus, Jim Dale a Northern Echo-nak azt nyilatkozta: „Amint a modellekből az most látszik, a következő munkaszüneti nap környékén a hőmérséklet megközelítheti a 30 °C-ot egyes helyeken pedig szélsőséges esetben meg is haladhatja azt egy picit.”

A Sky News meteorológusa, Jo Edwards némileg óvatosabb volt azért, ami az előrejelzéseket illeti. Bár a hőmérséklet valóban emelkedni fog a következő héten, azt mondta, hogy azért közel sem lesz annyira extrém a helyzet, mint a legutóbbi hőhullámok alkalmával, amelyek erdőtüzeket okoztak, és számos helyen elpusztították a termést.

„A következő néhány nap bizonytalan lesz. Északon a normálhoz közeli, délen viszont meleg és párás lesz a hőmérséklet. Csütörtökön kezdenek majd begyűlni a magasabb nyomású légtömegek. A magasban lezajló folyamatok azonban azt jelentik, hogy a záporok, zivatarok nem zárhatók ki – és ezeknek az előfordulása a legvalószínűbb délen és északnyugaton lesz.”

“Úgy tűnik, hogy meleg lesz, helyenként nagyon meleg is lehet délkeleten, de nem annyira, mint a legutóbbi hőhullám alkalmával.”

A hőmérséklet emelkedésével a hőség nagy része az ország déli részén lesz tapasztalható. Skóciában, Észak-Írországban és Észak-Angliában a hónap végére hűvösebb időjárási körülményekre lehet majd számítani.

A Met Office előrejelzése a hétvégére, augusztus 25., csütörtök és szeptember 3., szombat között a következő: „Egy változékony hét után ebben az időszakban az Egyesült Királyságban várhatóan állandósult időjárási viszonyok fognak elterjedni, és a legtöbb helyen szép és száraz idő lesz.”

Északon és északnyugaton valószínűleg megerősödő szél, néhol zápor, az időszak elején pedig további zivatarok is előfordulhatnak délen és délkeleten.

“Ennek az időszaknak a végére sokak számára szép és száraz idő várható, bár délen és északnyugaton ismét záporok keletkezhetnek. Enyhe szél valószínű, sok napsütéssel, és a hőmérséklet általában meleg vagy helyileg nagyon meleg is lehet elsősorban délen.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után