Több, mint 70 tűzoltó harcolt a lángok ellen tegnap éjszaka, miután a Camden Lock Marketben tűz ütött ki.

10 tűzoltóautó volt a helyszínen, együttes erővel próbálták megfékezni a nem sokkal éjfél után kitört tűzvészt. Több felvétel is készült arról, ahogyan a lángok magasra csapnak az épületen, és mindenfelé sűrű füst száll, több kilométerről is látni lehetett. A szemtanúk szerint a tűz nagyon gyorsan terjedt, és többen attól féltek, robbanás is lesz, ha eléri a környező éttermeket.

Sokan szerettek volna a környéken kíváncsiskodni, de a tűzoltók kiürítették a helyszínt, amíg a világhírű észak-londoni piacot oltották. A tűzoltóautók mellett egy helikopter is részt vett az akcióban, és több mentőautót is láttak a helyszínre száguldani.

Miután az összes környező egység a tüzet próbálta eloltani, végül éjjel 3-ra sikerült is megfékezni a lángokat. A hírek szerint a földszint és az első két szint 30%-a égett le, valamint a tető egyharmada.

„Éppen arra sétáltam, amikor felcsaptak a lángok, aztán elkezdtek megjelenni a tűzoltók és rendőrök. Minden nagyon gyorsan történt” – mesélte egy szemtanú. „Szóltunk a rendőrségnek, hogy le kellene zárni az utcát a forgalom elől, mert nagyon veszélyes kezdett lenni a hely, mindenfelé lángok csaptak fel. Gyorsan terjedt a tűz, sokan nézték, de közben féltünk is hogy bármikor robbanás lehet, mivel a környéken sok az étterem és a konyha.”

Egy másik szemtanú Twitterre írta ki: „Az éjszakai buszból pont most láttam, hogy nagy tűz ütött ki Camdenben, most pedig itt Eustonból is rengeteg tűzoltó tart arrafelé.” És valóban, a tűz megfékezéséhez igénybe kellett venni a Kentish Town, Euston, Soho, Paddington és Holloway negyedekben állomásozó egységeket is.

Egyelőre nincs hír arról, hogy bárki megsérült volna a tűzben. „A rendőrséget éjfél után 10 perccel értesítették a Camden Lock Marketnél megjelenő lángok miatt. A tűzoltóság már a helyszínen volt, amikor az egységeink kiérkeztek. Egyelőre nem tudjuk biztosan kijelenteni, hogy senki nem sérült meg, de nem tudunk még ilyen esetről.” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője.

Az utóbbi években ez már a második eset, hogy az észak-londoni piacon tűz üt ki. 2008 februárjában a Camden Canal Marketot pusztította el egy tűzvész, több, mint 15 hónapig tartott a helyreállítása. A becslések szerint ezt a környéket egyébként évente körülbelül 28 millió ember látogatja meg, a vásárlási és szórakozási lehetőségei miatt.    Forrás Hirdetőknek: [email protected]