Újabb hatalmas havazás Nagy-Britanniában, borstyán színű figyelmeztetés az ország északi felén 1

Észak-Anglia egyes részein borostyánszínű figyelmeztetést adott ki a brit meteorológiai intézet kedd hajnaltól, mivel vastag hóréteg takarta be az ország több régióját is.

Újabb hatalmas havazás Nagy-Britanniában, borstyán színű figyelmeztetés az ország északi felén 3

A sárga riasztást hajnali 3 órakor módosították borostyánszínűre, és egyelőre kedden 13 óráig van érvényben. A Met Office arra figyelmeztetett, hogy Észak-Anglia egyes részeinek, beleértve Yorkshire-t, Manchestert és környékét, Derbyshire-t, Lancashire-t és Blackburn-t is, fel kell készülniük arra, hogy a vasúti és légi közlekedés csak nagy késésekkel vagy egyáltalán nem fog működni.

Emellett kisebb települések megközelíthetetlenné válhatnak, és áramkimaradásokra is lehet számítani. Az időjósok arra is felhívták a figyelmet, hogy az autósok esetében fennállnak a veszélye, hogy sokan a kialakult dugókban rekednek a fagyos időjárási körülmények közepette.

Újabb hatalmas havazás Nagy-Britanniában, borstyán színű figyelmeztetés az ország északi felén 4

Ezzel párhuzamosan Észak-Anglia többi részén, valamint Skócia és Észak-Írország területén sárga figyelmeztetés van érvényben a hó, a jég és az eső miatt.

Újabb hatalmas havazás Nagy-Britanniában, borstyán színű figyelmeztetés az ország északi felén 5

Ezeken a területeken a hőmérséklet a nap folyamán nulla fok közelében marad, viszont Közép-Anglia és Dél-Anglia területén napsütéses időre lehet számítani a hőmérséklet pedig akár 10 fok fölé is emelkedhet nap közben.

Újabb hatalmas havazás Nagy-Britanniában, borstyán színű figyelmeztetés az ország északi felén 6

A Környezetvédelmi Ügynökség eddig 53 kisebb nagyobb árvízről számolt be Anglia területén a nagy mennyiségű csapadék „jóvoltából”.

Jason Kelly, a Met Office vezető meteorológushelyettese ezt mondta: “Míg az Egyesült Királyság déli részén a hét nagy részében enyhébb lesz az idő, a hétvégéhez közeledve, az Egyesült Királyság északi részén az alacsony légnyomású terület, ami felelős a havazásért kitisztul, lehetővé téve a hidegebb légtömegeknek, hogy tovább haladjanak déli és nyugati irányban.”

Újabb hatalmas havazás Nagy-Britanniában, borstyán színű figyelmeztetés az ország északi felén 7

„Pénteken Skócia legnagyobb részén további havazás várható, míg a szombat mindenki számára hideget hoz majd.”      Forrás

Megosztás