Újabb fejlemények, hogy a Brexit után milyen kapcsolatot tervez Nagy-Britannia kiépíteni az EU-val 1

Rishi Sunak, brit miniszterelnök új kormányának vezető személyiségei állítólag most azt tervezik, hogy Nagy-Britannia egy svájci típusú kapcsolatot alakítana ki az Európai Unióval.

Újabb fejlemények, hogy a Brexit után milyen kapcsolatot tervez Nagy-Britannia kiépíteni az EU-val 3

Jeremy Hunt pénzügyminiszter a múlt héten jelezte, hogy Mr. Sunak kormánya nem Boris Johnson megközelítésével szeretné folytatni a két fél közti kapcsolat módosítását, és szeretné a legtöbb kereskedelmi akadályt felszámolni az EU irányába. A The Sunday Times értesülése szerint most magas rangú kormányzati források többen is utaltak rá, hogy a „súrlódásmentes” kereskedelem kialakítása azt jelenti, hogy egy svájci típusú megállapodást szeretnének kötni az EU-val.

A lap értesülései szerint nem térnének vissza a munkaerő szabad áramlásához. Más Downing Street-i források elutasították a jelentést, de a The Sunday Times azt sugallta, hogy zárt ajtók mögött a kormánypárt tagjai közül többen is jelezték, hogy az Egyesült Királyság fontolgatja ezt a lépést.

Egy forrás azt mondta a lapnak: „Nyilvánvalóan ez olyasvalami, amit az EU soha nem ajánlana fel nekünk, mert azt mondanák, hogy már megint csak a kolbászt akarjuk kienni a rántottából, de szerintem azért kapjuk meg mégis, mert ez nagyon nagy mértékben szolgálja mind a két oldalon a vállalkozások üzleti érdekeit.”

Svájc és az EU szoros gazdasági kapcsolatot ápol amely több kétoldalú megállapodáson alapul, közvetlen hozzáférést biztosítva az országnak az EU belső piacának egyes részeihez, beleértve az emberek szabad mozgását is. A modell azonban olyan rendelkezéseket igényel, mint a liberálisabb uniós migráció és az uniós költségvetésbe történő befizetések.

Ezek a rendelkezések azonban egy olyan határvonalat jelentenének a Brexit-párti keményvonalas konzervatív képviselők számára, ami már nem átléphető és ezáltal nem elfogadható, mint megoldás.

Simon Clarke, korábbi miniszter is azok közé tartozott, akik kritizáltak minden olyan javaslatot, amely szerint az Egyesült Királyság egy svájci típusú megállapodást köthetne az EU-val.

A tory parlamenti képviselő a Twitteren ezt írta a téma kapcsán: „Nagyon remélem, és hiszem, hogy ez nem olyan dolog, amit komolyan fontolgatnak. Az Európai Unióból való kilépés kérdését 2019-ben véglegesen elintéztük.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után