Újabb fejlemények az Angliában meggyilkolt 10 éves kislány halála körül – az apa állítása rengeteg embert felháborított 1

A surrey-i otthonában holtan talált 10 éves kislány halála körül újabb információk láttak napvilágot, miután a lány nagyapja is megszólalt a szörnyű incidenst követően. Sara Sharif holttestét augusztus 10-én fedezték fel Wokingban, a boncolás során végzett vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a lányon „több kiterjedt sérülés” is volt, amit hosszabb időn át tartó bántalmazások sorozata alatt szerezhetett.

Újabb fejlemények az Angliában meggyilkolt 10 éves kislány halála körül – az apa állítása rengeteg embert felháborított 3

Apja, Urfan Sharif és mostohaanyja Pakisztánba menekültek egy nappal a lány holttestének megtalálása előtt, és a Surrey-i rendőrség most ki akarja őket hallgatni az ügy kapcsán, de egyelőre nem sikerült kézre keríteni a triót. A BBC-nek adott interjújában Muhammad Sharif (a kislány nagyapja) elmondta, hogy látta fiát, miután Pakisztánba érkezett, és szülővárosába, Jhelumba utazott a rokonaihoz.

A férfi édesapja most azt állítja, hogy a fia azt mondta neki, hogy a kislány halála baleset volt. Ez a kijelentés meglehetősen sok embert nagyon felháborított. „Baleset volt, de azt nem mondta el, hogyan történt.” – mondta Sharif úr.

Arra a kérdésre, hogy miért sietett annyira Urfan Pakisztánba, ha a kislány halála véletlen volt, Mohamed így válaszolt: „A félelem miatt. A lánya meghalt, és amikor ennyi és ilyen mértékű traumán esik át valaki, nyilvánvalóan nem tud helyesen gondolkodni.”

Feltételezések szerint Urfan, társa, Beinash Batool és testvére, Faisal Malik augusztus 10-én szálltak le az iszlámábádi nemzetközi repülőtéren, mielőtt Jhelum városába utaztak volna. Néhány napig ott maradtak, majd megálltak néhány órára egy Domeli nevezetű faluban, ahonnan augusztus 13-án indultak tovább.

A Surrey-i rendőrség több alkalommal is nyilvánosan felkérte a helyi közösséget a Sara halálával kapcsolatos minden hasznos információ átadására, és jelenleg a pakisztáni hatóságokkal, az Interpollal és a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséggel együtt dolgoznak az ügy mielőbbi felgöngyölítésén.

Újabb fejlemények az Angliában meggyilkolt 10 éves kislány halála körül – az apa állítása rengeteg embert felháborított 4

A 10 éves Sara holttestét családja Hammond Road-i otthonában találták meg a hajnali órákban, miután az apja felhívta a 999-et Pakisztánból. Többen is azt állították, hogy Sarát, akit a helyi önkormányzat ismert, áprilisban látták az iskolában sérülésekkel az arcán és a nyakán. Egy szomszéd azt mondta, hogy a lánya azt mondta neki, hogy Sara testén sérüléseket látott az iskolában, de azt állította, hogy azt mondta neki a lány, hogy csak leesett a bicikliről, amikor rákérdezett, hogy hogyan szerezte azokat.

Arra a kérdésre, hogy mit érez fia Pakisztánba utazásával kapcsolatban, Sharif úr azt mondta, hogy az Egyesült Királyságban kellett volna maradniuk, és „szembe kellett volna nézniük az ügy következményeivel”.

„Végül úgyis visszamennek majd az Egyesült Királyságba, és szembenéznek a következményekkel” – mondta az idős férfi.

Sharif úr tagadta, hogy a közelmúltban kapcsolatba került volna Urfannal, és azt mondta, hogy értesítette a rendőrséget fia dzshelumi látogatásáról. Az elmúlt hetekben a családjának több tagját kihallgatta a rendőrség, akik azzal vádolták a hatóságokat, hogy jogellenesen tartották fogva őket.

Az unokájáról mesélve Sharif úr elérzékenyülve így nyilatkozott: „Mélységes szomorúságot érzek amiatt, hogy az unokám elment. Ez a bánat és kín életem végéig velem marad.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után