Újabb botrány a Wizz Air-nél: teljesen kiakadtak az utasok az egyik járaton cég legutóbbi húzásán 1

Sok utasnál kiverte a biztosítékot a legfrissebb sztori, amikor is a közismert magyar fapados légitársaság egyik járatára, egy csomó utas csomagját nem csak hogy fel sem pakolták, de erről még csak említést sem tettek a járaton utazó embereknek.

Újabb botrány a Wizz Air-nél: teljesen kiakadtak az utasok az egyik járaton cég legutóbbi húzásán 3

Azt még lenyelték az emberek valahogy, hogy kevesebb csomagot lehet felvinni a gépre, és többet is kell fizetni, vagy hogy a rendszer most már direkt szétülteti a párokat, ha nem fizetnek érte külön. Azonban ha kifizeted a csomagért az extra összeget, és a megérkezés után szólnak csak, hogy nem hozták el a csomagot egy csomó más utaséval együtt, ráadásul mindezt szándékosan csinálták így, az már elég sok utasnál okozott kis híján agyvérzést.

A légitársaság előre nem lát­ható idő­já­rási vi­szo­nyokra hi­vat­ko­zott, azonban Bu­da­pest Fő­vá­ros Kor­mány­hi­va­tala vizs­gá­la­tot in­dí­tott az ügyben. Alig pár utas csomagjait hozta el a teljes utaslétszámmal repülő Wizz Air hétvégi járata, ami Dubaiból jött Budapestre, ráadásul azok, akiknek a csomagja ott maradt csak jóval a leszállást követően, egy másik utastól értesültek arról, hogy feleslegesen várakoznak a poggyászkiadónál.

A Wizz Air tavaly már kapott egy 32 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, amit többek közt a kellő szakmai gondosság hiánya miatt szabott ki rá a Pest Megyei Kormányhivatal. Erre most úgy hagyják ott a csomagokat, hogy nem szólnak senkinek előre egy szót sem. A cégtől kapott indoklás ez volt:

Az erős ellenszél és a Budapestre előre jelzett hó miatt a szokásosnál több üzemanyaggal kellett elindulnia a gépnek. Ezért, illetve a feladott poggyászok szokatlanul nagy mennyisége és tömege miatt több poggyászt felszállás előtt kirakodtak, hogy a repülőgép a megengedett súlyhatáron belül maradjon.”

Az egyik utas, aki szintén a gépen utazott, ezt mesélte az incidens kapcsán: „Nem adtak információt és választási lehetőséget sem. A Lufthansa korábban hasonló helyzetben indulás előtt megkérdezte, ki maradna még egy éjszakát a cég költségére, s fogadna el a kellemetlenségért 200 eurót. A kapitány tudta, hogy rengeteg utas bőröndjét nem viszik el, ám sem a felszállás előtt, sem az út során, de még a leszállást követően sem jelezte ezt az utasoknak.  Ott ment el mellettünk a személyzet többi tagjával együtt a poggyászkiadónál, de még akkor sem szólt, hogy hiába várjuk a bőröndünket! Végül egy utastársunktól tudtuk meg, hogy mi történt. A fáradt emberek egyszerre rohamozták meg a poggyászkezelési irodát, hogy panaszt tegyenek. Szörnyű káosz volt. Erre nincs mentség, ez elfogadhatatlan!”

Egy másik utas arra panaszkodott, hogy mindezek után a cég még bocsánatot sem kért, és nem is adtak személyesen pontos tájékoztatást a hátrahagyott csomagok sorsát illetően, hanem csak egy sablon üzenetet küldtek, amiben leírték, hogy a csomagok néhány nappal később érkeznek meg pestre. Volt olyan is a feldúlt utasok közt, aki dolgozott már légitársaságnál, és ő elmondta, hogy az internetes foglalásoknak köszönhetően „pontosan tudják, hogy egy adott gépen hány utas lesz és milyen súlyú bőröndöt visz magával, de a cég inkább kaszált.”

A Wizz Air védekezésképp azt reagálta, hogy egy ilyen esetben a kapitány nem tudhatja, hogy pontosan kiknek a csomagját pakolják le a gépről, és arról ugyan van információjuk, „hogy hány jegyet, illetve poggyászfeladást értékesítettek egy adott járatra, ám a ténylegesen megjelent utasok száma és a feladott poggyászok összsúlya csak az indulás előtti pillanatokban áll a rendelkezésünkre.” Ez nagyjából azt jelenti, hogy a légitársaság úgy „matekozott”, hogy úgyis lesznek majd akik annak ellenére nem utaznak, hogy kifizették a jegyet vagy nem használják ki a megadott maximális súlyt. Budapest Főváros Kormányhivatala eljárást indított az incidens kapcsán a légitársasággal szemben, mivel a cég nem teljesítette a szerződésben vállaltakat.             Forrás

Megosztás