Szuper hír az Angliában élőknek: Albérlők millióinak szűnnek meg végre a több száz fontos ügynökségi díjak 1

Az albérlők végre fellélegezhetnek a főbérlők és az ingatlan irodák nyomása alól, ugyanis hamarosan a brit kormány sikeresen be fogja vezetni azt a törvénymódosítást, ami eltörli, a milliókat terhelő mindenféle extra díjakat. A hírt a Nagy-Britanniában élő rengeteg angliai magyar minden bizonnyal nagy örömmel fogadja, pláne hogy már elég régóta csak ígérgette a kormány.

angliai magyarok, angliai albérletek, ügynökségi díj

A kormány bérleti díjakról szóló törvénye, amely betiltja a bérleti díjakon felül kiszabható összes extra költséget és maximalizálni fogja a kaució mértékét, nem olyan rég sikeresen vette az első akadályt a brit parlament alsó házában. Ezt követően pedig a felsőház is jóváhagyta a kormány tervezetét, mely szerint limitálni fogják, hogy a “landlordok” és az ügynökségek mennyi pénzt és pontosan milyen szolgáltatásokért kérhetnek majd el. Több, mint 2 évvel azután, hogy a pénzügyminiszter prezentálta ezt a javaslatot, végre törvénybe fogják foglalni a nyár folyamán.

A hírek szerint a június után kötött albérleti szerződések mindegyikére érvényesek lesznek az új szabályok. A becslések szerint átlagosan minden személy évi 272 fontot spórolhat majd ezzel a módosítással. Sokak szerint ezek az indokolatlan összegek egy olyan rendszer “tünetei” amely az ingatlanok tulajdonosait és azok ügynökeit részesíti előnyben az albérlőkkel szemben. Egy “credit check” amit online is el lehet intézni, alig pár fontért is lezavarható, mégis sok helyen akár 50 fontot is elkérnek érte.

A felelős miniszter elmondása szerint az új törvénnyel a bérlők nagyságrendileg 240 millió fontot spórolnának országszerte összesen évente. Azt mondta: “Az új törvény átláthatóbbá teszi a piacot, és potenciálisan megtakaríthat a bérlőknek éves szinten – különösen a fiataloknak és a családoknak – több száz fontot.

“Az új jogszabály maximalizálja majd az elkérhető kauciót, ami további védelmet nyújt majd az albérlőknek, amikor házat bérelnek ki. A kormány eltökélt szándéka, hogy egy olyan lakáspiacot építsen ki, amely megfelel a jövő elvárásainak. A rengeteg albérlőt nem szabad váratlan költségekkel terhelni.

Hozzátette: “Ezért ígéretet tettünk arra, hogy többek közt betiltjuk a bérbeadással kapcsolatos extra díjakat,  hogy az ingatlan bérlés igazságosabbá és átláthatóbbá válhasson”

Maria Caulfield konzervatív képviselő ecsetelte, hogy a bérlők Dél-Kelet-Angliában mekkora nyomás alatt vannak, mondván: “A bérlők £ 175 és £ 900 közötti összegeket fizetnek be éves szinten csak a szerződés megújítási és egyéb ügynökségi díjakból.

Jelenleg a bérlők átlagosan nyolc hetet fizetnek ki előre, amikor kivesznek egy házat, ami közel 4000 fontot jelent. Egy másik parlamenti képviselő, Caroline Lucas szerint a törvény több szempontból is hasznos lesz, de úgy vélte, a kaució maximum 4 hétnyi lakbér kellene hogy legyen. Csak Angliában az albérlők száma 2021-re 5,6 millió emberre fog emelkedni a becslések szerint, mivel egyre több embernek nem áll módjában saját ingatlant vásárolni.

Lesz egy két olyan dolog is, amire viszont érdemes lesz odafigyelni. Az ügynökök továbbra is képesek lesznek “pénzbírságra büntetni” a bérlőket, ha késve fizetik a lakbért, vagy elveszítik a kulcsukat, így bárki, aki ezt a hibát véti, várhatóan az eddiginél nagyobb büntetésre számíthat majd.

A munkáspárt egyik képviselője, Melanie Onn azt mondta: “A pénzéhes főbérlők és ingatlan ügynökségek rossz hírét keltik az ágazatnak, aláássák a többiek jó munkáját, és tisztességtelen módon pénzeket szednek be a bérlőktől, indokolatlanul nagy összegeket megfelelő indok nélkül.  “Helyes, hogy a kormány úgy döntött, hogy megváltoztatja ezt a tisztességtelen rendszert, és a munkáspárt is teljesen egyetért vele.”        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után