Újabb 6 millió ember kerül mától 4-es készültségi szint alá Nagy-Britanniában 1

További hatmillió ember ébredt arra a Boxing Day napján, vagyis december 26-án, hogy mostantól a legkeményebb koronavírus-korlátozások vonatkoznak rá, miután éjfélkor új változások léptek életbe a szigetországban.

Újabb 6 millió ember kerül mától 4-es készültségi szint alá Nagy-Britanniában 3

Anglia lakosságának csaknem 43 százaléka – nagyjából 24 millió ember – van most már a legszigorúbb, 4. szintű korlátozások alatt, miután a hónap elején a Covid-19 egy különösen fertőző változatát fedezték fel Anglia délkeleti részén. Eközben új lockdown lépett életbe Skóciában és Észak-Írországban, valamint a Walesben karácsony napjára enyhített korlátozásokat ismételten visszaállították.

A brit kormány pénteken közzétett hivatalos adatai szerint további 570 ember halt meg a koronavírussal való megfertőződés eredményeképp, így az Egyesült Királyság teljes területén az áldozatok száma már meghaladja a 70 000-et. Az egész világon csak az Egyesült Államok, Brazília, India, Mexikó és Olaszország regisztrált több halálos áldozatot a Covid-19-től.

A december 26-tól a 4. készültségi szint alá kerülő területek pedig Sussex, Oxfordshire, Suffolk, Norfolk és Cambridgeshire voltak, Essex azon részei, amelyek még nem tartoztak a legmagasabb szintbe, Waverley Surrey-ben és Hampshire, New Forest kivételével. Ezek tehát azok a területek, amelyek most csatlakoznak Anglia déli és keleti régióinak többségéhez beleértve Londont, Kentet, Buckinghamshire-t, Surrey-t és Bedfordshire-t, amelyek már a legmagasabb szinten vannak.

A 4-es szint alá eső területeken az embereknek néhány kivételtől eltekintve otthon kell maradniuk. Találkozni egyszerre maximum két fő találkozhat de kizárólag kint a szabadban. És az üzletek egy jelentős része zárva van, de bővebb tájékoztatás itt található róla.

Bristol, Gloucestershire, Somerset, Swindon, a Wight-sziget, az New Forest és Northamptonshire, valamint Cheshire és Warrington mind a második szintről a a harmadik szint alá kerültek át. Ezzel párhuzamosan Cornwall és Herefordshire pedig az első szint alól kerültek a második alá. Skócia nagy részén is négyes szintű korlátozásokat vezettek be, és az új intézkedések legalább három hétig tartanak.        Forrás

Megosztás