Újabb 24 órás metrósztrájkot hirdettek Londonban, és mindezt egy dolgozó kirúgása miatt 1

A metró dolgozói egy újabb 24 órás sztrájk mellett döntöttek, kiállva az egyik dolgozó mellett, akit kirúgtak, miután leterített egy bliccelőt.

Újabb 24 órás metrósztrájkot hirdettek Londonban, és mindezt egy dolgozó kirúgása miatt 3

A London Underground alkalmazottjai május 7-én, vasárnap este 10 órakor vonulnak el a munka mellől, így a hétfő reggeli és esti csúcsforgalom is bele fog esni a sztrájkba. Az RMT akciója várhatóan csak a London Bridge és a Waterloo állomásokat érinti majd. A szakszervezet tagjai azzal is fenyegettek, hogy mostantól nem állítják meg a kapuknál az érvényes jegy nélkül utazókat határozatlan ideig.

A vita egy dolgozó körül robbant ki, akit kirúgtak, miután leterített egy állítólagos bliccelőt a London Bridge állomásnál még novemberben. Az RMT szerint a bliccelő három dolgozót is inzultált, és egy terhes nőt hasba is ütött. A másik két érintettet ellen is fegyelmi tárgyalás folyik. A metró vezetői kétségbe vonják az RMT verzióját az esetről, és szerintük az ellenőrök viselkedése „nincs összhangban az általunk elfogadott és elvárt irányelvekkel, nem ezt várjuk az alkalmazottainktól”.

Az RMT képviselője, Mick Cash viszont azt mondta: „A tagjaink azt választották, hogy cselekednek, és megvédik a bántalmazott kollégákat a London Bridge-nél. De mivel a London Underground világossá tette, hogy semmiféle igazságérzet nem szorult beléjük, nincs más választásunk, mint a kampányt magasabb szintre emelni.”

“Az LU-nak az ebben a helyzetben méltányos dolgot kellene tennie, és visszavennie a tagunkat, és azt az üzenetet kellene közvetítenie, hogy a bliccelés és az erőszak nem lesz tolerálva, és az ellenőrök azt a támogatást kapják, amit kellene.”

„Alapos vizsgálatot folytattunk az ügyben, beleérve a biztonsági felvételek tüzetes átnézését” – mondta erre Brian Woodhead, az LU egyik vezetője. „A fegyelmi eljárást követően a dolgozó elbocsájtása jogerős lett. A nyomozás során kiderült, hogy az ellenőrök közül senkit nem bántalmaztak, és az eset nem azért történt, hogy megvédjenek egy kollégát.

Egyértelműen a zéró tolerancia elvét követnénk, ha az alkalmazottainkat inzultálnák, azonban elvárunk tőlük egy viselkedési normát, amit követniük kell, mikor az utasokat kezelik. Ebben az esetben ezeknek az elvárásoknak nem feleltek meg. Ezért nyomatékosan megkérjük az RMT-t, hogy álljanak el ettől az igazságtalan lépéstől, ami csak felesleges kellemetlenségeket okozna a londoniaknak.”     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után