Új törvény jön az antiszociális viselkedés és a vandalizmus ellen Angliában, amely ráadásul kifejezetten hasznos és ötletes is 1

A közterületeket megrongálóknak az új törvényjavaslat értelmében a parancs kiadásától számított 48 órán belül meg kell javítaniuk az általuk okozott károkat. A brit kormány szerint a közösségek is beleszólhatnak majd abba, hogy miként büntetik meg az elkövetőket.

Új törvény jön az antiszociális viselkedés és a vandalizmus ellen Angliában, amely ráadásul kifejezetten hasznos és ötletes is 3

Az első körben 10 különböző régiót lefedő teszt célja, hogy megmutassa és bizonyítsa a nagy nyilvánosságnak, hogy az ilyen cselekményeket “gyorsan és hatékonyan” büntetik. Az új szabályok teszt jelleggel történő bevezetése az antiszociális viselkedés elleni fellépés része, amelyet Rishi Sunak miniszterelnök hétfőn jelent majd be részletesebben.

Sunak úr reméli, hogy az intézkedések „egyszer s mindenkorra” visszaszorítják az antiszociális viselkedést országos szinten. Az új tervek szerint a rendőrség pénzt kap majd annak biztosítására, hogy az olyan bűncselekményekért felelős személyek, mint a falfirkálás vagy épp a vandalizmus, a lehető leghamarabb megkezdjék a javítási munkákat.

Az elkövetőket arra kötelezik majd, hogy a rabokéhoz hasonló ruházatot vagy láthatósági kabátot viseljenek, és állandó felügyelet mellett dolgozzanak úgy, hogy láthatók legyenek a nyilvánosság számára, mindenkinek a tudtára adva, hogy „itt épp igazságszolgáltatás történik”.

Azokban az esetekben, amikor az okozott károkat már eltüntették, eltakarították, más olyan feladatokat bíznak majd az elkövetőkre, amelyek a területük javát szolgálják, például lomtalanítást vagy önkéntes munkát helyi üzletekben.

A program tesztelésének helyszíneiről és a vele kapcsolatos további részletekről a következő napokban várható friss információ. A tervek szerint 2024-ben vezetik majd be hivatalosan is Angliában és Walesben.

A terv közzététele előtt Mr. Sunak azt mondta: “Az emberek túl sokáig tűrték az antiszociális viselkedést a környékükön. Ezek nem kis bűncselekmények. Megzavarják az emberek mindennapi életét, akadályozzák a vállalkozásokat, és erodálják az embereket összehozó biztonság- és közösségérzetet. Éppen ezért új tervet terjesztek elő, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljunk ezzel a viselkedéssel – hogy mindenki büszke legyen arra, ahol él.”

A terv azt is meghatározza, hogy miként bővíti ki a kormány „közösségi megtérülési” rendszerét – ahol a törvénysértőket fizetés nélküli munkára, például közterületek takarítására ítélik a bíróságok. Az is tervbe van véve, hogy kiterjesztik az elkövetők részvételét az olyan kampányokban, mint a Keep Britain Tidy évente megrendezett Great British Spring Clean programja.

Tavaly összesen 1500 szabálysértő csaknem 10 000 órát töltött 300 közösségi takarítási projekttel az említett kampány során. A brit kormány célja ennek a számnak a megduplázása 2023-ban.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után