Új szuperolcsó élelmiszer áruházlánc nyílik Nagy-Britanniában, ami árban a Lidlt és az Aldit is verni fogja 1

A Tesco bevásárlólánc hadjáratot indított az olcsó konkurens nagyvállalatokkal, az ALdi-val és Lidl-lel, amikor is sokak meglepetésére és örömére bemutatták első új szuperolcsó áruházukat, amiből hamarosan egyre több nyílik majd, és a Jack’s nevet fogja viselni.

Új szuperolcsó élelmiszer áruházlánc nyílik Nagy-Britanniában, ami árban a Lidlt és az Aldit is verni fogja 3

A csupa olcsó termékeket áruló most induló üzletláncot a Tesco alapítója, Jack Cohen után nevezték el. Többségében brit termékeket fognak bennük árusítani, a lehető legalacsonyabb áron.

Megtalálhatóak lesznek benne élelmiszerek, piperecikkek és egyéb általános boltban kapható árucikkek egyaránt, azonban szinte minden termék a Jack’s saját márkajelzésével lesz ellátva. Persze emellett ismertebb, nagyobb márkák is megvásárolhatók lesznek, mint pl. a Cadbury csokik, vagy a tipikus brit Marmite. Ezeken felül pedig lesznek olyan termékek is, amik nem állandó jelleggel lesznek kaphatók, hanem csak a készlet erejéig.

Új szuperolcsó élelmiszer áruházlánc nyílik Nagy-Britanniában, ami árban a Lidlt és az Aldit is verni fogja 4

A Tesco áruházlánc jelenlegi vezére, Dave Lewis ezt nyilatkozta: „Jack Cohen kiállt amellett, hogy a vásárlók minőséget kapjanak a pénzükért és alapjaiban megváltoztatta a bevásárlás általános menetét Nagy-Britanniában. Rengeteg embert inspirál a cégnél, és még most is hatással van a Tesco-nál dolgozók mentalitására.”

A cél a legolcsóbb élelmiszerüzlet lánc létrehozása Nagy-Britanniában. A vállalat vezetősége emellett azt ígéri, hogy kizárólag igényes, jó ízű ételeket fognak majd árulna az új üzletekben, a létező legolcsóbb áron, és 10 termékből 8 hazai eredetű, vagy itthon előállított lesz majd.

Új szuperolcsó élelmiszer áruházlánc nyílik Nagy-Britanniában, ami árban a Lidlt és az Aldit is verni fogja 5

A tervek szerint a következő hat hónap során további 10 – 15 Jack’s fog megnyílni az országban. Az első kettő csütörtökön nyitotta meg a kapuit a vásárlók előtt. Az egyik Chatteris-ben, Cambridgeshire területén a másik pedig Immingham-ben, Lincolnshire területén van.

Új szuperolcsó élelmiszer áruházlánc nyílik Nagy-Britanniában, ami árban a Lidlt és az Aldit is verni fogja 6

Az elmondásuk alapján néhány új Jack’s már meglévő Tesco üzletek mellé fog nyílni, meg lesz pár olyan is, ami Tesco üzletek helyére épül majd. Mindegyikben körülbel 2600 féle termék közül válogathatunk majd, amiből durván 1800 a Jack’s saját márkajelzésével lesz majd ellátva. A Tesco egyik szóvivője elmondta, hogy ez egy leegyszerűsített verziója lesz a Tesco láncnak, kevesebb fajta termékkel, kevésbé „csilli-villi” köntösbe bújtatva, vagyis az üzletek belső kinézete is olcsóbb, egyszerűbb megoldásokat tartalmaz majd. Csak arra figyelnek majd oda, hogy a termékek tényleg a legolcsóbbak legyenek, de a minőség megmaradjon.

Az ötlet természetesen onnan jött, hogy a két német olcsó élelmiszerlánc, az Aldi és az Lidl tarolnak a brit piacon, és 2013 óta megduplázták a piaci részesedésüket, durván 13%-ra emelve azt a négy nagy brit lánc nem túl nagy örömére. A Tesco, a Sainsbury’s, az Asda és a Morrisons ugyanis ezidő alatt vásárlók millióit vesztették el.

A Tesco vezére szerint az üzletlánc vásárló ereje miatt árakban képes lesz alámenni a német konkurens láncok árainak. A kérdés pedig akkor csak az marad, hogy hol árulnak majd jobb vagy inkább szimpatikusabb termékeket.      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás