Új rendszert akarnak bevezetni a londoni metrón: Mindenki kiakadt 1

A londoni lakosság hitetlenkedve és teljesen elutasító magatartással fogadta az új rendszert, amit megpróbálnának bevezetni a főváros metróhálózatán.

London-Underground-ALAMY-large

A kezdeményezés lényege az lenne, hogy add meg az esélyt másoknak, hogy ismeretlenül szóba elegyedhessetek a metrón. Ennek okán elkezdtek az arra vevő embereknek speciális kitűzőket osztogatni amin a „Tube Chat?’ felirat található. A metrón ezt viselve adjuk a többi ember tudtára, hogy bátran hozzánk szólhatnak, és beszélgetést kezdeményezhetnek.

A kitűző dizájnja egyébként nagyon hasonlít a „Baby on Board” kitűzőkére, amit terhes nők szoktak hordani, de azt nem tudni hogy onnan lopték-e az ötletet. A TfL London, vagyis a tömegközlekedést irányító vállalat határozottan elzárkózott és tagadta, hogy bármiféle köze is lenne a kezdeményezéshez. Az új kitűzők minden esetre a forgalmas és személytelen metrózás hangulatát próbálnák kicsit oldani.

Mi angliai magyarok is elég sokan metrózunk Londonban, de abban valószínűleg a legtöbben egyet értenek, hogy a legtöbb ember elvan magának, a telefonját nyomkodja vagy épp zenét hallgat és a legkevésbé sem vágyik rá, hogy más emberrel kommunikáljon. A metrón vagy reggel kómásan ücsörgünk vagy állunk, vagy munka után fáradtan és sokszor nyűgösen „battyogunk” hazafelé. Nem biztos, hogy ilyenkor a legjobb hozzánk szólni. Mondjuk, a kitűző használata sem kötelező, de kíváncsian várjuk majd a véleményeket az ötlettel kapcsolatban, és hogy ki mennyire szeretne ismeretlenekkel beszélgetni a metrózás alatt.

A kitűzőket, az azokat reklámozó szórólapokkal együtt osztogatják London szerte számos megállóban, és a szóróanyagon az alábbi szöveg olvasható: „Dumcsizz egy kicsit a többi utastársaddal. Viseld ezt a kitűzőt, hogy tudasd velük, hogy érdeklődő vagy. Egy kis beszélgetés minden nap a hasznodra válhat.”

Azt még nem tudjuk ti mit gondoltok róla, de a londoniak egy jelentős része igen ellenségesen reagált az ötletre. A közösségi oldalakon csak úgy ömlött a negatív kritika, és a kitűzőt szinte azonnal elátkozták, és el is nevezték „lúzer mágnesnek”.

Ctg9ePlXEAQOolC

Persze ez sem volt elég és a kreatívabbak még arra is vették a fáradságot, hogy az ötlet mintájára, új, az eredetit kifigurázó kitűzőket gyártsanak. Itt van néhány az alternatív ötletek közül.

CtgzmMBW8AAelAy

A TfL szóvivője ezt követően azonnal nyíltan kijelentette, hogy ez nem a vállalat egy új, saját kampánya és az égvilágon semmi közük hozzá. Annyit tett még hozzá, hogy jelenleg a TfL két ilyen kitűzős projektben szerepel, amit a metrón érdemes hordani, és az egyik a fentebb említett babás, a terhes anyukáknak, a másik kitűző pedig az olyan embereknek van, akiknek nem látható, rejtett fogyatékosságuk van. Ti mit gondoltok? Odamennétek egy ilyen kitűzős személyhez a metrón dumálni, vagy felvennétek egyáltalán?        Forrás: standard

[feather_share]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után