mobil app koronavírus

Az egyik legutóbbi sajtótájékoztató folyamán, ami a koronavírus megfékezéséről szólt, Matt Hancock, egészségügyminiszter bejelentette, hogy az NHS közreműködésével készül egy új mobiltelefonos app (mobil alkalmazás) ami jelezni fogja az embereknek, ha olyasvalaki volt a közvetlen közelükben, aki elkapta a vírust, vagy koronavírusos tünetei vannak.

mobil app koronavírus

Az új mobiltelefonos applikáció a brit kormány és az NHS együttműködésének legújabb gyümölcse, melynek célja egyrészt a koronavírus terjedésének a lassítása, illetve a jelenleg érvényben levő kijárási korlátozás mielőbbi feloldásának elérése. A vasárnapi bejelentés során Mr. Hancock a következőket mondta:

„Most, hogy egyre inkább sikerül elérni azt, hogy nagyobb számú koronavírus tesztet végezzünk el naponta, arra is el kell kezdenünk sokkal komolyabban odafigyelni, hogy ellenőrizni tudjuk, hogy kivel lépnek kapcsolatba (a fertőzöttek). Így hát a mai napon bejelentem a következő nagy előrelépésünket ezügyben, ami nem más, mint egy új NHS-es mobil app, ami a találkozásokat tudja visszakövetni.”

Hogyan fog működni ez a mobiltelefonos alkalmazás?

Mr. Hancock elmondása szerint az új NHS-es mobil app lényege az lesz, hogy mindenki számára elérhető lesz, és akik letöltötték, beállíthatják majd rajta a státuszukat. Így aki biztosan tudja majd magáról, hogy elkapta a vírust, vagy koronavírusra utaló tünetei lesznek, az meg fogja majd tudni magát jelölni az applikáción. Amikor valaki a mobil appon ezt követően megjelöli magát, hogy megfertőződött a koronavírussal, akkor a rendszer automatikusan értesítést küld majd azoknak, akik a közelmúltban kapcsolatba léptek vele, és javasolni fogja, hogy különítsék el magukat 14 napra.

Természetesen a kormány megígérte, hogy minden etikai és biztonsági elvárásnak megfelel majd az applikáció, és az adatokat kizárólag a vírus miatt és csak a vírus megfékezéséig fogják tárolni. Az új mobil alkalmazás akkor fog igazán jól működni, legalábbis egy előzetes becslés szerint, amennyiben a Nagy-Britanniában élő felnőttek legalább 60%-a letölti. Kínában, ahonnan a vírus elindult, többek közt ezt a technológiát is alkalmazták a vírus terjedésének megfékezésére.

Mikortól lehet letölteni az NHS új mobil appját?

Az új koronavírusos mobil alkalmazás egyelőre még nem letölthető, de a hírek szerint a fejlesztése már nagyon előrehaladott állapotban van. Úgy tudni, hogy az alkalmazás néhány héten belül válik majd letölthetővé. A BBC értesülése szerint az app tesztelése Anglia északi részén fog megkezdődni a következő hét folyamán. Úgy tudni, hogy a mobil app mind az Androidos, mind az Apple mobiltelefonokon elérhető lesz, amint végeznek az alkalmazás tesztelésével.           Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után