Mostantól a szigetországban semmilyen üzletben nem lehet látható helyen tartani a dohány termékeket, egy új módosításnak köszönhetően, ami mostantól az összes kisüzletre is kiterjed.

HEALTH-BRITAIN-AUSTRALIA-TOBACCO-ADVERTISING

A cigaretta látható helyen történő tárolása a nagyobb szupermarketekben már 2012 óta meg van tiltva. Mostantól kezdve azonban minden üzlet, legyen az kisbolt, pub, klub vagy étterem, el kell, hogy rejtse szem elől az összes dohányárut.

A dohányellenes csoportok nagy örömmel fogadták a módosítást.

„A dohányosok kétharmada 18 éves kora előtt kezd el cigizni, ezért elengedhetetlen, hogy minden dohány terméket eltegyünk szem elől, hogy a következő generációt ezzel is óvjuk. Ez a módosítás és a cigaretták dobozának egységesítése, ami 2016 májusától lép érvénybe, nagy előrelépést fog jelenteni” – mondta Hazel Cheeseman, az Ash nevű dohányellenes csoport igazgatója.

Akik nem értenek egyet a döntéssel, azok arra hivatkoznak, hogy mióta 2012-ben a szupermarketeket kötelezték a dohányáru elrejtésére, az azóta felgyűlt adatokat még ki sem elemezték, így azt sem tudja senki, hogy hatékony-e az elképzelés, vagy sem. Szerintük ez egy szükségtelen lépés, ami egy csomó kis üzletet tönkretehet.

Kinek mi a véleménye arról, hogy mostantól sehol nem lehetnek látható helyen a dohány termékek Nagy-Britanniában?

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-32188988