Tüntetők miatt állt le teljesen a forgalom a híres londoni Tower Bridge-nél 1

Az Extinction Rebellion névre hallgató csoport tagjai igen nagy felfordulást okoztak a brit fővárosban, amikor a Tower Bridge-nél úgy döntöttek, hogy az út teljes szélességében blokkolják a forgalmat.

Tüntetők miatt állt le teljesen a forgalom a híres londoni Tower Bridge-nél 2

A demonstrálók többek közt egy furgont és egy lakókocsit is bevetettek az út és ezzel együtt a híd eltorlaszolásához. A Met Police jelentése szerint bár a tüntetőknek sikerült teljesen megakasztaniuk a forgalmat egy időre a hétfői nap folyamán, néhány órával később már újra akadálytalanul lehetett rajta közlekedni.

Tüntetők miatt állt le teljesen a forgalom a híres londoni Tower Bridge-nél 3

Számos fotó és videó is készült a tüntetőkről, amint magukat nem zavartatva fekszenek vagy ülnek az aszfalton, miközben a rendőrök szép szóval próbálják őket jobb belátásra bírni. Aztán persze a sárga mellényesek megunták ezt, és több embert is felkaptak és odébb cipeltek.

“Odanézzetek, saját kíséretem van. Nézzétek a háttértáncosaimat, milyen kis ügyesek.” – ilyeneket kiabált az egyik fickó, miközben kezeit és lábait fogva vonszolták le az útról a rendőrök.

Tüntetők miatt állt le teljesen a forgalom a híres londoni Tower Bridge-nél 4

A Fővárosi Rendőrség a Twitteren azt írta az esetet követően: „A rendőreink szinte azonnal a helyszínen voltak. A @CityPolice -szal együtt dolgozunk azon, hogy a forgalom ismét mind a két irányba tudjon haladni.

Tüntetők miatt állt le teljesen a forgalom a híres londoni Tower Bridge-nél 5

Az Extinction Rebellion ezt írta twitteren: „A lázadók elfoglalták a TOWER BRIDGE -et, és onnan északra, a Mansell St-et! A teaparti vidáman kezdődik, gyönyörű rózsaszín dolgokkal, gyere és csatlakozz hozzánk ”.

A produkciójukat a tüntetők, „egy újabb hatalmas teljesítménynek értékelték, tekintve hogy a világ leghíresebb hídját sikerült bevenniük”. Mintegy 11 aktivistát tartóztattak le hétfői akció során.

Ez azt jelenti, hogy a csoport tüntetéssorozatának kezdete óta a letartóztatottak száma már 367-re rúg.

Tüntetők miatt állt le teljesen a forgalom a híres londoni Tower Bridge-nél 6

A tüntetők ötödik tömeges tiltakozásuk részeként arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy kormány mekkora összegeket öl a fosszilis tüzelőanyagokkal kapcsolatos beruházásokba.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után