Trükkös módon próbált meg túljárni a rendőrök eszén, miután lebukott, hogy kannabiszfarm van a lakásában 1

A tetőre mászva próbált meg elbújni a rendőrök elől egy férfi, akinek a kannabiszfarmját egy gyanútlan lakatos fedezte fel. A munkást azzal bízták meg, hogy cseréljen ki egy bejárati ajtózárat a liverpooli Kirkdale-ben, amikor is észrevette hogy odabent nagy mennyiségű füvet termesztenek, és hívta a rendőrséget.

Trükkös módon próbált meg túljárni a rendőrök eszén, miután lebukott, hogy kannabiszfarm van a lakásában 3

A rendőrök átkutatták a házat, és hat szobában összesen 200 növényt találtak valamint bizonyítékot arra, hogy valaki ott lakott az ingatlanban. Etmond Lika megpróbált elmenekülni a rendőrök elől méghozzá úgy, hogy kimászott egy tetőablakon és elbújt a tetőn, de nem járt sikerrel mert végül elfogták és letartóztatták.

Néhány napja a liverpooli koronabíróság kihallgatta a 32 éves Lika-t, akit állítólag valaki egy kannabiszfarm „menedzselésével” bízott meg.

Christopher Hopkins, az ügyész azt mondta: „Likát bízták meg ennek a kannabiszfarmnak a felügyelésével és működtetésével, akár a növények gondozásáról, akár bármi másról is volt szó. Őszintén szólva semmi mást nem tudunk erről a vádlottról. Likát valószínűleg jelentős anyagi juttatásokkal motiválták, és biztosan tisztában volt vele, mi is történik a házban.”

Olivia Beesley Lika a vádlott ügyvédje elmondta, hogy az alperesnek napi 100 fontot ajánlottak fel, hogy az ingatlanban lakjon, és hogy 2022 szeptemberében hagyta el Albániát, hajóval átkelt a La Manche csatornán, és 5000 eurót fizetett az útért.

Majd hozzátette: „Dolgozni akar ő, de most már tudja, hogy ezt a megfelelő csatornákon keresztül kellett volna megtennie. Egyszerűen csak elfogadja az ítéletet, és megérti, hogy meg kell őt büntetni az effajta jogsértésért.”

A bíróságon az is kiderült, hogy Lika sem Angliában, sem Albániában nem volt büntetett előéletű, és azt mondta egy angol nyelvtanfolyamot szeretne elvégezni, amíg a büntetését tölti.

Lika bűnösnek vallotta magát egy vádpontban, amiért szerepet játszott a kannabisz előállításában, és két év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték. Elrendelték emellett az ingatlanban talált a kábítószerek elkobzását és megsemmisítését is.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után