A British Airways egyik Londonból induló járatának, ami tömve volt nyaralni induló utasokkal, kényszerleszállást kellett végrehajtania, és vissza kellett térnie Gatwick repterére, miután az egész repülőt kannabisz szag lepte el.

fog1103c

A BA2552-es járat vissza kellett, hogy térjen Gatwick repterére, jó másfél óra repülést követően, miután elviselhetetlen szag terjedt szét az egész gépben.

A 40 éves kétgyerekes családapa, Stuart Barnes ezt nyilatkozta a Standard újságírójának: „Hátulról a negyedik sorban ültem a családommal, és nem viccelek, az egész hátsó rész bűzlött. Mindenki számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy mi az a szag. Már enyhén akkor is érződött, amikor felszálltunk.”

„A stewardess azt mondta, azt remélték, ha bekapcsolják a légkondit, az majd megszünteti a szagot. De nem így történt, sőt épp ellenkezőleg, csak sokkal rosszabb lett. Azonnal tudta mindenki, hogy miről van itt szó.”

A Krétára tartó járat tele volt nyaralni induló utasokkal, és a gép már Párizs fölött járt, amikor a gép 174 utasával együtt vissza kellett forduljon. Nem elég, hogy másfél órát utaztak feleslegesen, még a helyettesítő járatra is majdnem ugyanannyit kellett várniuk a Gatwick-i reptéren, csütörtök délelőtt.

Az incidens miatt a Krétán várakozó nyaralók is csaknem hat órán át voltak megvárakoztatva. A brit légitársaság szóvivője azt nyilatkozta, hogy sem marihuánára, sem pedig arra utaló bizonyíték nem volt a gépen, hogy valaki rágyújtott volna egy „füves” cigire.

„A pilótánk visszatért a Gatwick-i reptérre elővigyázatossági okokból, egy azonosítatlan erős szag miatt, ami beterítette az egész utasteret. Minden utasunktól elnézést kérünk a kellemetlenségért.”

Hát elég fura, hogy nem tudták beazonosítani, bezzeg az utasok mind be tudták. Mindenesetre a legtöbb ilyen esetben, amikor gépünk sokat késik, akár többszáz GBP kártérítésre is jogosultak lehetünk. Erről itt olvashattok bővebben.

[fblike]