Tömegesen menekülnek az emberek Oroszországból Putyin mai bejelentése után 1

Az Oroszországból kifelé irányuló egyirányú repülőjegyek pillanatok alatt szinte teljesen elfogytak, miután Vlagyimir Putyin elnök mai, a fél világot megdöbbentő nyilatkozatában elrendelte az ország tartalékos katonáinak részleges mozgósítását az ukrajnai háború folytatásának céljából.

Tömegesen menekülnek az emberek Oroszországból Putyin mai bejelentése után 2

Az orosz vezető a nyugat számára küldött figyelmeztetései közepette azt is kijelentette Moszkva „minden rendelkezésére álló eszközt” bevet, hogy „megvédje magát”, és hozzátette, hogy: „Ez nem blöff”. Az ország védelmi minisztere a részleges mozgósításról szóló rendelete értelmében további 300 ezer főt hív be az Ukrajna ellen vívott háború támogatására.

Úgy tűnik, a bejelentés félelmet keltett a lakosság körében, hogy számos férfit emiatt nem engednek majd elmenni az országból. A Google Trends adatai is azt mutatják, hogy elképesztően megugrott az Aviasales weboldal megkereséseinek száma, amely Oroszország legnépszerűbb repülőjegy-vásárlási célokat szolgáló weboldala.

A helyszíni adatok szerint szerdán már teljesen elkeltek a jegyek a Moszkvából induló közvetlen járatokra a törökországi Isztambulba és az örmény Jerevánba, mindkét célállomásra, ahova az oroszok vízum nélkül utazhatnak be. A The Independent által megtekintett Moszkvából induló járatok árai is percek alatt az egekbe szöktek, ahogy az emberek az új részleges mozgósítási rendelet értelmében kétségbeesetten próbálják elhagyni az országot.

Vlagyimir Putyin azzal vádolta a Nyugatot, hogy „nukleáris zsarolást” folytat Oroszország ellen. Az elnök részleges katonai mozgósítást is bejelentett a szerdai beszédében. “A vezető NATO-államok magas beosztású képviselői azt mondták, hogy lehet, hogy nukleáris fegyvert alkalmaznak Oroszország ellen” – mondta Putyin.

„Az ilyen kijelentéseket megengedők emlékeztetni kell arra, hogy hazánknak is vannak különféle pusztító fegyverei… ha országunk és népünk területi integritása veszélybe kerül, minden rendelkezésünkre álló eszközt be fogunk vetni. Nem blöffölök.”

Arról is érkeztek hírek, hogy az oroszok már Grúziába is menekülnek. Az Independent áttekintette a jegyvásárlási lehetőségeket az Aviasales honlapján, és megállapította, hogy a délelőtt 11 órakor induló legolcsóbb Jerevánba induló járatra valamivel több mint 82 000 rubelért (1200 font) volt csak jegy, ahol tegnap ugyanez a jegy 8900 rubelbe (130£) került.

A legolcsóbb Isztambulba tartó járat – egy kilenc órás út, amely közben Antalyában kell egy rövid időre megállni – 100 600 rubelbe kerül (ez majdnem 1500 fontnak felel meg).

Más átszállásokkal elérhető úti célok, köztük a Moszkvából Tbiliszibe tartó útvonalak szintén nem voltak elérhetőek, míg a fővárosból Dubajba tartó legolcsóbb repjegyek több mint 300 000 rubelbe (5000 dollárba) kerültek, ami a havi átlagbér körülbelül ötszöröse.

Edgars Rinkevics lett külügyminiszter tegnap azt mondta, hogy Oroszországgal szomszédos országa nem fog menedéket nyújtani a moszkvai csapatmozgósítás elől menekülő oroszoknak. Twitteren az alábbi üzenetet tette közzé: „Biztonsági okokból Lettország nem ad ki humanitárius vagy más típusú vízumot azoknak az orosz állampolgároknak, akik megpróbálnak elmenekülni a besorozás elől, és nem változtat a schengeni vízummal rendelkező orosz állampolgárok határátlépési korlátozásain sem.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után