Többezres tüntetés Londonban: a brit miniszterelnök lemondását követelte a tömeg 1

Több ezren tüntettek a Downing Streeten a konzervatív párt tervezett koalíciója ellen a DUP-val. A tüntetők szombat délután gyűltek össze London központjában, és többek között Jeremy Corbyn nevét kántálták, valamint olyan feliratokat lengettek, amire az volt írva, hogy „vessünk véget a konzervatívok uralmának”.

Többezres tüntetés Londonban: a brit miniszterelnök lemondását követelte a tömeg 3

A May elleni tüntetés az egyre növekvő közelégedetlenség közepette szerveződött, nem sokkal két másik tüntetés után Kensingtonban és a Downing Streeten, ahol a Grenfell torony áldozatainak követeltek megfelelő igazságszolgáltatást, és a felelősök előállítását.

A Westminsternél hatalmas tömeg gyűlt össze, és olyan képviselők tartottak beszédet, mint a munkáspárti Angela Rayner vagy Rupa Huq. „Nahát, nahát, nahát, mit is mondott Theresa May nemrégiben? Hogy a munkáspárt megválasztása esetén a káosz koalíciója, és gyenge vezetés vár az országra? És lám mi lett végül, a káosz koalíciója May alatt, és személyében egy gyenge vezető” – mondta Rayner a tömegnek.

Többezres tüntetés Londonban: a brit miniszterelnök lemondását követelte a tömeg 4

„Ha van valami, ami rosszabb a konzervatív kormánynál, az a konzervatív kormány a DUP-val karöltve.” Ezután tovább támadta a tervezett szövetséget, és azt mondta, hogy „May pártja a saját nagyanyját is eladná, ha ez azt jelenté, hogy hatalmon maradhat”. Ezután megköszönte a tüntetőknek, hogy bár Jeremy Corbynnak voltak nehéz napjai, sokan kitartottak mellette.

Többezres tüntetés Londonban: a brit miniszterelnök lemondását követelte a tömeg 5

A Facebookon szerveződő tüntetés eseményénél (amelynek a címe a „mondj nemet a káosz koalíciójára a DUP-val” volt) 3400 ember jelezte, hogy ott lesz. A főszervező a munkáspárti aktivista és Guardian szerkesztő Owen Jones volt.

„A konzervatívok azért szerveztek választást, hogy elpusztítsák a munkáspártot. Ezután a félelem kampányát próbálták meg lenyomni az emberek torkán a remény kampánya ellen. És elbuktak. Most pedig a megszégyenült Theresa May megpróbál kétségbeesetten a hatalomba kapaszkodni azzal, hogy koalícióba lép a Demokrata Unionista Párttal, a parlament legszélsőségesebb pártjával” – írta az eseménynél.

Többezres tüntetés Londonban: a brit miniszterelnök lemondását követelte a tömeg 6

A dühös szavazók a katasztrofálisan sikerült választás óta követelik May lemondását, főleg most, hogy a napokon belül várhatóan bejelentik az észak-ír DUP párttal a koalíciót. Eközben jött még a Grenfell torony tragédiája is, ami szintén több tüntetést is kiváltott, mivel a közvéleményt feldühítette az, ahogy az ügyet kezelni próbálták a hivatalos szervek. Az első péntek estefelé volt Kensington és Nothing Hill utcáin, a második valamivel később volt Westminsternél – egy nappal a May elleni tüntetés előtt. Még a szombati demonstrációba is csatlakoztak a munkáspárti támogatókhoz olyanok, akik a Grenfell torony lakóiért vonultak fel.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után