BRISTOL, UNITED KINGDOM – JANUARY 8: A Ryanair flight from Dublin touches down at Bristol International Airport on January 8, 2006 Lusgate, England, the first of two flights that landed shortly after the runway was re-opened following overnight emergency repair work. The airport was closed overnight after runway safety fears and thousands of passengers journeys were disrupted as flights were cancelled, diverted or moved to neighbouring airports. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Az egyik Ryanair járat utasai arról számoltak be, hogy többször úgy érezték, mintha „több tíz métert zuhantak volna”, amikor a gépük egy heves viharba keveredett.

Az út annyira rázós volt, hogy több utas elhányta magát vagy elájult, miközben az ablak mellett villámok cikáztak az Ibizáról Stanstedbe tartó járaton. Miután ez rémálom órákon keresztül tartotta halálfélelemben a rajta utazókat, a gépnek végül sikerült leszállni East Midlands repülőterén.

Itt több utas könyörött, hogy hadd szálljon le és folytassa máshogy az útját Londonig ahelyett, hogy megvárná, míg a gép végül továbbindul eredeti úti céljára.

Alex Rayner, egy négygyerekes családapa, aki szintén a fedélzeten utazott, így írta le a rázós élményt: „Folyamatosan zuhantunk – mi úgy éreztük, 30-40 métert időnként -, majd újra fentebb emelkedtünk, olyan volt, mintha egy játékrepülőt dobálna valaki. „

„A legijesztőbb az egész 5 órás rémálomban az volt, amikor a turbinák felpörögtek a maximum sebességre, és elképesztően hangosan kezdtek sivítani a légörvényekbe érve, mielőtt visszaálltak a normális sebességre. Olyan volt, mint a világ legijesztőbb hullámvasútja. A végén az emberek már minden egyes alkalommal sikoltoztak, amikor a közelbe villámlott vagy dörgött.”

„Az Ibizáról Londonba tartó járat nem tudott leszállni az eredeti úticéljára, a Stansted reptérre a heves vihar miatt július 18-án” – nyilatkozta a Ryanair szóvivője.

„A járat végül East Midlandsnél hajtott végre kényszerleszállást, ami zökkentőmentesen sikerült, és később továbbindult a Stansted reptérre, amint az idő is engedte. A Ryanair szeretne elnézést kérni mindenkitől, akinek át kellett élnie az utat a viharban, sajnos a körülményeket nem tudtuk irányítani.”    Forrás Hirdetőknek: [email protected]