Több száz métert zuhant néhány másodperc alatt a Ryanair egyik Londonba tartó járata 1

A Ryanair egyik járata több mint 2000 lábat zuhant nagy sebességgel, mindössze 17 másodperc alatt, nem sokkal a leszállást megelőzően, derült ki nemrégiben egy, az incidens kapcsán indított vizsgálatból.

Több száz métert zuhant néhány másodperc alatt a Ryanair egyik Londonba tartó járata 3

A Boeing 737 Max utasszállító repülőgép a londoni Stansted repülőtérre való leszállásának utolsó szakaszában járt, amikor hirtelen zuhanni kezdett tavaly december 4-én. A Ryanair szerint a hirtelen magasságvesztés a kifutópálya nem megfelelő megközelítéséből adódott, és ezért a pilóták kénytelenek voltak megszakítani a landolást, majd a második próbálkozás alkalmával már sikeresen leszálltak.

A légibaleset-felügyelet azonban „súlyos incidensnek” minősítette az esetet, és vizsgálatot folytat. Az adatok azt mutatták, hogy a repülőgép több mint 2500 m/perc sebességgel zuhant, pedig már meglehetősen alacsony magasságban repült. Az eset az ausztriai Klagenfurtból a brit fővárosba tartó kétórás repülőút során történt.

A jelentések szerint a 197 utas közül a repülőgép fedélzetén senki sem sérült meg. A légibaleseteket vizsgáló részleg (AAIB) azt írta, hogy a repülőgép „nagy sebességgel és orral lefelé süllyedt”, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy hirtelen elkezdett lefelé zuhanni egy meredek pályán.

Ez az AAIB szerint akkor történt, amikor a repülőgép közeledett a repülőtérhez, és próbált irányba állni a leszálláshoz. Ezután maximum teljesítményre állították a hajtóműveket, hogy ismét elkezdjenek felfelé emelkedni, majd megkerülték a repülőteret, és újabb leszállási kísérletet hajtottak végre.

Több száz métert zuhant néhány másodperc alatt a Ryanair egyik Londonba tartó járata 4

A Flightradar24 által rögzített utazási adatok azt mutatják, hogy a repülőgép egyenletes sebességgel ereszkedett le 2350 lábra, majd úgy tűnt, hogy a gép megszakítja a leszállást és megy még egy kört. Nem sokkal ezután a repülőgép magassága hirtelen 4425 lábról 2300 lábra esett mindössze 17 másodperc alatt, miközben a sebessége is drasztikusan 226 mph-ról 321 mph-ra nőtt.

A magasság ezután állandósult, és a gép körülbelül 10 perccel később sikeresen leszállt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a gép hirtelen zuhanását, de az érintett gép, amely általában naponta öt-hat alkalommal repül, a repülési adatok szerint két napig nem repült újra.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után