Több mint 200 000 embernek tartozik a kormány fejenként 5000 fonttal az Egyesült Királyságban 1

A brit kormányt azzal vádolják, hogy „alszik a volánnál” miután egy újabb hibára derült fény, amely 1,3 milliárd GBP-nyi alulfizetést és 8,2 milliárd GBP-nyi túlfizetést eredményezett.

Több mint 200 000 embernek tartozik a kormány fejenként 5000 fonttal az Egyesült Királyságban 3

A kormány adatai szerint több mint 200 000 nyugdíjast érintettek a több évtizeden át rendszeresen előforduló hibák. A képviselők államháztartási bizottsága nagy riadalmat keltett, amikor a csoport elnöke, Dame Meg Hillier, Hackney South képviselője aggodalmának adott hangot ma.

„Sok nyugdíjasnak jelentős mértékben, akár több ezer fonttal is kevesebb maradt a zsebében, mert a DWP elaludt a volánnál. Ezek olyan igazságtalanságok, amelyeket egyesek számára soha nem lehet helyrehozni. Most nagyon fontos, hogy a parlamentnek meg kell bizonyosodnia arról, hogy az állami nyugdíjat pontosan fizetik ki mindenkinek.”

A DWP tavaly két alulfizetést is azonosított, ami ügyfelenként átlagosan 5000 GBP összegű visszafizetést fog eredményezni. A DWP által az elmúlt évben azonosított két korábbi állami nyugdíj-alulfizetés a becslések szerint 210 000 személyt érintett, ami egyenként átlagosan 5000 GBP visszafizetésének szükségességét jelenti.

Az alulfizetések évtizedekre nyúlnak vissza, és a kormány két különböző szakaszban azonosította őket. Dame Meg szerint ez „komoly kételyeket” vet fel azzal kapcsolatban, hogy a probléma megoldódott-e, vagy hogy megismétlődhet-e. Azt mondta: „Elvárjuk, hogy a DWP a lehető leghamarabb válaszoljon a jelentésünkre, de őszintén szólva, a nyugdíj pontos kifizetése olyan alapvető dolog, amely a DWP-től alapvetően elvárható kéne legyen.”

A HMRC ígéretet tett arra, hogy felveszi a kapcsolatot a hiba által érintettekkel, és felkéri őket, hogy tegyenek panaszt. Ha valaki irányába tartozásuk van, a kormány kijavítja a társadalombiztosítási nyilvántartását. Azt azonban nem közölték, hogy hogyan alakul ennek a folyamatnak az ütemezése.

A DWP szóvivője ezt mondta: „Prioritásunk az, hogy mindenki megkapja az őt megillető pénzügyi támogatást, és a hatóság által elkövetett hiba miatti állami nyugdíj-alulfizetés továbbra is alacsonynak mondható, a kifizetések mintegy 0,5 százaléka. Ahol hibák fordultak elő, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy azokat a lehető leggyorsabban kijavítsuk.”

„Ugyanakkor újult erővel, és új hatáskörökkel felvértezve szállunk szembe a csalókkal, akik megpróbálják a legsebezhetőbbeket kirabolni, és ezzel az adófizetőknek nagyjából 600 millió fontot fogunk tudni megtakarítani a következő öt évben.”

„Ez a csalások elleni tervünk révén megtakarított milliárdokon felül folyik még majd be, és olyan területek fejlesztésére fordítjuk majd, ahol nagyobb a csalás és a hiba előfordulásának valószínűsége, mint például az Universal Credit. Most pedig alaposan megfontoljuk a bizottság jelentését, és rövidesen válaszolni fogunk a javaslataikra.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után