Több millióan spórolhatnak £200-ot is Nagy-Britanniában a villanyszámlán, nagyon egyszerűen 1

Az Ofgem szerint, energiafogyasztók milliói több száz fontot spórolhatnak a számláikon anélkül, hogy szolgáltatót váltanának. Több mint 1.7 millió Npower fogyasztó 261 fontot tudna spórolni évente, ha csak egyszerűen átvált egy másik Npower tarifacsomagra.

an-electricity-bill-and-an-electricity-meter

6.6 millió British Gas fogyasztó évente 129 fontot spórolhat az Ofgem szerint. Azonban, a British Gas idő közben bejelentette, hogy megváltoztatta az árait, tehát, a spórolás jelenleg 43 fontot jelent. Az Ofgem lent olvasható számításai szerint, az SSE-nek szinte az összes fogyasztója a legdrágább tarifacsomagon van.

Az SSE fogyasztók 91%-a van standard változó tarifacsomagon (SVT), szemben 9%-al, akik a First Utility-n vannak. Azok száma, akik standard tarifacsomagon vannak, felháborítóan magas, mivel a legtöbb fix díjszabású ajánlat olcsóbb.

Az Egyesült Királyság területén a háztartások 66%-a standard tarifacsomagon van

Standard Változtatható Tarifacsomagok (SVT)
SzolgáltatóA  fogyasztók száma %-ban, akik SVT-n vnnakA SVT és a legolcsóbb ajánlat közötti árkülönbség
British Gas74%£129 (most £43)
Co-operative Energy42%£245
EDF56%£136
E.on73%£41
Extra Energy14%£154
First Utility9%£157
Npower59%£261
OVO35%£67
Scottish Power50%£129
SSE91%£98
Utility Warehouse*94%£150
*A tarifacsomagok SVT-k azok számára, akik olyan mérővel rendelkeznek, amely szerint előre fizetnek  

Forrás: Ofgem/árak 2016. november 28-án

Bár az Npower azt mondta, hogy nem valószínű, hogy a fogyasztók 261 fontot fognak megspórolni, mivel, a fix árú ajánlatok korlátozottak bizonyos számú ügyfél számára. Amint ez bizonyos számú ügyfél regisztrál, az ajánlatot visszavonják.

Megemelt választási lehetőségek

A múlt hónapban, Greg Clark üzleti és energia titkár találkozott az energia szolgáltatókkal. A találkozó oka az volt, hogy némelyikük nagy nyereséget csinál a az ügyfelei rovására, akik standard tarifacsomagon vannak. Az ipar tagadta, hogy üzérkednének, mindazonáltal, nyomás alá kerültek, hogy csökkentsék a standard tarifacsomagok árait. Ennek eredményeként, hárman a legnagyobb ellátók közül télre befagyasztották az áraikat. Ennek ellenére, az Ofgem kiadta az összehasonlító táblázatát, hogy kihangsúlyozza a különbséget a legolcsóbb és a legdrágább tarifacsomagok között.

„Britannia szerte, emberek milliói fizetnek túl sokat az energiáért.” — mondta Clark. „A ma bejelentett intézkedések pozitív lépésnek számítanak annak érdekében, hogy többen élvezzék az előnyét a megnövekedett választéknak és a versenynek.”

Alapértelmezett tarifacsomagok

A Citizens Advice azt mondta, hogy az új táblázat segít a fogyasztóknak, de az energia vállalatok még ennél is többet segíthetnek.

„Szeretnénk látni, hogy az energia vállalatok többet tesznek a fogyasztók támogatásáért, akik alacsony jövedelemmel rendelkeznek, mondjuk azzal, hogy egy olcsóbb ajánlathoz vezetik őket át őket” — mondta Gillian Guy, a Citizens Advice vezérigazgatója.

Eközben, a Competition and Markets Authority (CMA) megerősítette, hogy tovább készíti a terveket annak a 10 millió háztartásnak a megsegítésére, akik több mint 3 évig standard tarifacsomagon voltak.

A következő évtől, a szolgáltatók el kell mondják az Ofgemnek, hogy melyik fogyasztójuk nem váltott tarifacsomagot. Ha a szolgáltatók hozzájárulnak, akkor jobb ajánlatokat fognak kapni, amellyel arra sarkallják őket, hogy váltsanak. A lényeg, hogy érdemes felnézni az energiaszolgáltatód honlapjára, hogy milyen új tarifacsomagok vannak… Gondoltuk szólunk.    Forrás: evening standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után