Két teljes nap sztrájk jön Nagy-Britannia összes nagy repülőterén, pont a legrosszabbkor 1

Többek közt Heathrow, Gatwick, és Stansted reptereket is érinti a nemrégiben bejelentett hír, mely szerint a szigetország szinte összes repterén a lehető legrosszabb pillanatban fogják beszüntetni a munkát az alkalmazottak.

article-2265227-17086544000005dc-767_634x423

A repülőtéri alkalmazottak bejelentették ugyanis, hogy sztrájkolni fognak, méghozzá 48 órán át tart majd a tüntetés. Ez azt jelenti, hogy több, mint 1500 alkalmazott a brit repülőtereken, beleértve a beszállást koordináló személyeket, a csomagokat pakolókat, és számos más beosztottat, nem fognak dolgozni a fizetésük körül elhúzódó vita miatt. Nagy-Britannia területén összesen 18 repülőteret érint a sztrájk.

A sztrájk dátuma a lehető legrosszabb mind a reptereknek, mind az utazni vágyóknak, ugyanis pont karácsony előtt, az év legforgalmasabb 2 napján tervezik beszüntetni a munkát, vagyis december 23-án és 24-én.

Az érintett repterek közé tartoznak Heathrow, Gatwick, és Stansted repülőterein kívül még Aberdeen, Belfast, Birmingham, Bristol, Bournemouth, Cardiff, Doncaster, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Leeds/Bradford, Luton, Manchester, Newcastle és Southampton repterei is.

heathrowt10908a

“Tisztában vagyunk vele, hogy az évnek ez egy rendkívül forgalmas időszaka Nagy-Britannia összes repülőterén. Éppen ezért kérjük a vállalatot arra, hogy kezdeményezzen velünk konstruktív tárgyalásokat, hogy megoldjuk végre a fennálló problémát. A szakszervezet ajtaja mindig nyitva áll ilyesfajta beszélgetésekre.”

„A tagjaink kizárólag, mint végső megoldást kénytelenek ezt módszert alkalmazni arra, hogy végre pont kerüljön ennek azügynek a végére, ugyanis 2014 óta fizetésemelést sem kaptak.” – nyilatkozta a Unite szóvivője.

A Unite tagjai, a nekik felajánlott fizetésemelésre 62.5%-ban mondtak nemet. A 2015-17-es 3 éves időszakra 4.65%-os emelést ajánlott az alkalmazottaknak a vállalat, amit azért nem fogadtak el, mert elmondásuk szerint az inflációt is alighogy csak követi. A fizetésemelés mértéke mellett gondjaik vannak a túlórákért járó fizetségek körül és több más pontban is a kifizetések terén.

Az, hogy ez a karácsonyi amúgy is őrületesen nagy forgalmat mennyire fogja még jobban megbénítani, esetleg lesznek e kimaradó járatok vagy tömeges késések, nem látható előre pontosan, azonban igen valószínű hogy nagy lesz a káosz, ha ez marad a felállás, az egyetlen dolog amiben reménykedhetnek az emberek, hogy valami csoda folytán megegyeznek a felek és a szakszervezet lemondja a sztrájkot.    Forrás: standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után